Музейна колекція поповнилася новими експонатами

Одразу 12 творів мистецтва поповнили у травні 2019 року колекцію Лебединського міського художнього музею ім. Б.К. Руднєва. Серед них: 4 скульптури, 4 живописні та 2 графічні роботи, а також старовинні меблі, передані в дар музею з початку 2019 року.

Зокрема, колекцію музею поповнили скульптурні роботи Заслуженого художника України Олега Прокопчука: барельєф «Бурлюк Д.Д.» (гіпс, 2007), «Скульптурний портрет Чемена Л.П.» (гіпс), «Скульптурний портрет Івана Тарасенка» (гіпс), «Модель пам’ятника Жертвам голодомору» (гіпс, 2008). Скульптури були подаровані художньому музею автором у березні 2019 року, під час вернісажу виставки «Творчі та різні», у якій Прокопчук приймав участь.

Прокопчук О.Г. «Модель пам’ятника Жертвам голодомору» (гіпс, 2008)

Олег Прокопчук – талановитий художник та скульптор; член  Національної спілки художників України з 1977 р. Автор пам’яток, бюстів, меморіальних дощок видатним діячам області та країни. Працює в області монументальної і станкової скульптури, модельерної пластики, акварелі, олійного живопису. 

Прокопчук О.Г. барельєф «Бурлюк Д.Д.» (гіпс, 2007)

До колекції музею включені й живописні роботи Віктора Конотопського «Замкова гора» (полотно, олія, 2017), Сергія Степанова «Березень» (ДВП, олія, 2018) та Михайла Озерного «Пам’ятник гетьману Полуботку в с. Василівці» (полотно, олія).

Степанов С.І. “Березень”, 2018

В допоміжний фонд зараховані: «Етюд згорівшої церкви в с. Кам’яне» (картон, олія, 1994) Олександра Яловенка та 2 його графічні твори «Автопортрет» (папір, олівець, 2010) та «Портрет Л.Костура» (картон, олія, 2018). Також включені у допоміжний фонд «Шафа з різною короною» та «Дзеркало з різною короною в оправі» (20-і роки ХХ ст.), подаровані Тетяною Пивоваровою.

Яловенко О. «Етюд згорівшої церкви в с. Кам’яне» (картон, олія, 1994)

На сьогодні колекція музею нараховує 2408 одиниць зберігання (2002 предмети основного фонду та 406 предметів – допоміжного фонду), в тому числі твори живопису, графіки, скульптури, старовинних художніх меблів, кераміки від XVII до ХХІ століття.

Художній музей

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *