Як знайомити дітей з мистецтвом

Продовжуючи співпрацю з дитячим садочком «Калинка», у рамках проекту «Мистецтво для найменших», музейні працівники знову завітали до дошкільнят у гості. Темою зустрічі став «Пейзаж у творах художників». Для формування уявлення дітей про пейзажний жанр були відібрані репродукції творів з різними мотивами. Це картини із зображенням дерев і лісів, луків і полів, гір і морів, неба тощо.

Проходило заняття в цікавій ігровій формі: діти здійснили заочну екскурсію до музею, знайомлячись з творами мистецтва та репродукціями картин з пейзажами в різні пори року. Крок за кроком вони дійшли висновку, що пейзажний жанр присвячений саме зображенню природи. Знайомство з картинами супроводжувалось читанням віршів, легенд, приказок, відгадуванням загадок. А потім, щоб не сполохати лісових мешканців, «одягнувши» уявну «шапку-невидимку», діти «мандрували» до лісу, милуючись весняними деревами, квітами, птахами. Наостанок, щоб трішки відпочити від віртуальної подорожі, дошкільнята виконали творчу роботу «Розфарбуй весну».

В художньому музеї переконані, що мистецтво, в усіх його різновидах, відіграє особливу роль на ранньому етапі виховання дитини, оскільки вона в дошкільному віці робить перші кроки в пізнанні та сприйманні довкілля. І саме такому популярному виду мистецтва, як образотворче необхідно надавати пріоритет у залученні дитини до світу прекрасного.

Художній музей

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *