Здорова нація – успішна держава

«Здоров’я – запорука успіху в дорослому житті» – одне із гасел виховної роботи у Лебединській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №3, яка є Школою сприяння здоров’ю. Традиційним у рамках впровадження здоров’язбережувальних технологій стало щорічне проведення у травні Дня здоров’я. Цьогоріч він відбувся 17 травня.

Розпочалося свято із загальношкільної лінійки, під час якої директор школи Тетяна Фролова звернулася до учнів з вітальним словом та побажала успіхів у спортивних змаганнях та позитивного настрою як запоруки здоров’я. Учні 9 класу під керівництвом Олени Пархоменко провели просвітницьку п’ятихвилинку про важливість дотримання елементарних правил здорового способу життя кожним членом суспільства. Продовжили цю тему учасники шкільної агітбригади «Хелс», які своїм запальним виступом налаштували всю шкільну родину на позитив.

А далі кожен учасник свята міг знайти собі заняття до душі, адже пропонувалися різні види змагань: «Веселі старти» (кер. Саричева Т.О., Запорожець Г.І., Овчаренко А.О.), «Спортивні естафети» (кер. Фурдило Б.М., Довгополик О.А.), шахово-шашковий турнір (кер. Харченко В.С., Тонченко О.М.), спортивно-географічний квест (кер. Селюков Я.В., Пархоменко О.В.),  конкурс малюнків «Ми за здоровий спосіб життя» (кер. Ольсєвіч В.В.), випуск стіннівок про здоровий спосіб життя (кер. Капран Л.О., Щербак І.І., Стрельник С.М.). Учасники освітнього процесу протягом дня мали можливість ознайомитися із виставкою літератури «Збережи своє здоров’я» у шкільній бібліотеці.

Учні початкових класів активно взяли участь у веселих стартах, бо ж так цікаво змагатися не тільки з однокласниками, а і з учнями інших класів. Боротьбу за першість вели дві команди «Барвінок» і «Веселка». Перемогу здобували то одна команда, то інша. У підсумку змагань перемогла дружба, чим юні спортсмени були дуже задоволені.

  

 

У спортивних естафетах змагалися за перемогу команди «Вікторія» і «Вояж». У їх складі були учні середньої та старшої ланки. Біг, стрибки, вправи з м’ячем, зі скакалкою – ось далеко неповний перелік випробувань. У загальному підсумку перемогла команда «Вікторія».

У шахово-шашковому турнірі змагання відбувалося у трьох вікових категоріях. У загальному заліку в 1-ій віковій категорії переміг Демиденко Олександр, учень 3 класу, у 2-ій віковій категорії – Демиденко Богдан, учень 7 класу, у 3-ій віковій категорії – Єльєв Микола, учень 9 класу.

У конкурсі малюнків «За здоровий спосіб життя» взяли участь 27 учнів. Усі роботи були настільки креативні, що складно було визначити кращу. І все ж журі вирішило визнати переможцями у молодшій віковій категорії Кобиліну Вікторію, ученицю 3 класу, у середній віковій категорії – Білодід Владиславу, ученицю 6 класу, у старшій віковій категорії – Кушнірчук Марину, ученицю 9 класу.

Стіннівки завжди були ефективним засобом пропаганди та просвітницької роботи. Тому у цьому році організатори Дня здоров’я вирішили додати до плану проведення й випуск стіннівок. Учні виготовили три яскравих цікавих стіннівки: «Ми за ЗСЖ», «Екстремальні види спорту», «Здоровий спосіб життя – запорука успішної кар’єри», остання з яких містила матеріал про відомих українських спортсменів.

А от учасникам спортивно-географічного квесту довелося змагатися і в інтелектуальному плані, і в спортивному. У швидкості й кмітливості по черзі перемагали одна одну команди «Dream-team» і «Чемпіони». І все ж першими знайшла відповідь команда «Чемпіони». Це був опис яблука, яке, як відомо, є одним із продуктів здорового харчування.

Перед підсумковою лінійкою всі учні школи взяли участь у спортивному флешмобі, який провела група учнів під керівництвом педагогів Звоновської Є.В. та Павленко Ю.В.

Непомітно й швидко пролинув час спортивних змагань. Настав час підсумкової лінійки, на якій переможці отримали грамоти, учасники творчих змагань представили свої роботи. Також представники команди-переможниці спортивно-географічного квесту розповіли про цілющі властивості яблука, а працівники їдальні роздали учасникам свята пакунки з цим фруктом, так що кожен отримав смачний приз.

День здоров’я не лише зміцнив учнів фізично, а й сприяв створенню позитивного мікроклімату, вибору здорового способу життя.

Лебединська ЗОШ №3.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *