Підготовка об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери міста до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років

15 травня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Лебединської міської ради. Під час роботи членами виконавчого комітету розглядалось питання стосовно підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери міста до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років. Як зазначив заступник міського голови Олександр Білокобильський, минулої зими всі підприємства, установи, організації різних форм власності та підприємства житлово-комунального господарства спрацювали без збоїв і аварійних ситуацій. Злагоджена робота підприємств, оперативне вирішення питань при ліквідації ситуацій, які виникали, забезпечили безперебійну роботу об’єктів житлово-комунального господарства у осінньо-зимовому періоді 2018-2019 років.

Після закінчення опалювального сезону в місті розпочалися роботи з підготовки підприємств та установ до роботи в новому осінньо-зимовому періоді 2019-2020 років.

З метою своєчасної підготовки об’єктів житлово-комунального господарства, установ соціальної сфери міста до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років створений оперативний штаб з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та установ соціальної сфери міста до роботи в осінньо-зимовий період, затверджено заходи з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства міста до роботи в осінньо-зимовий період. Поставлені завдання керівникам підприємств житлово-комунального господарства міста та підприємств, які надають послуги населенню, зокрема, забезпечити до 01 жовтня поточного року підготовку підприємств до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років, розробити до 10 липня 2019 року та погодити з відділом мобілізаційної, оборонної роботи та з питань надзвичайних ситуацій виконавчого комітету Лебединської міської ради оперативні плани спільних дій щодо локалізації та ліквідації можливих аварій на системах тепло-, водопостачання та водовідведення, забезпечити на підприємствах накопичення необхідного запасу матеріальних ресурсів для ліквідації аварійних ситуацій, активізувати роботу з боржниками за житлово-комунальні послуги з метою забезпечення до 1 жовтня 2019 року ліквідації заборгованості за надані житлово-комунальні послуги.

Головним розпорядникам бюджетних коштів визначено забезпечити: до 10 серпня 2019 року проведення ревізії та випробування інженерних мереж, що знаходяться на балансах підприємств та установ; до 15 серпня підготовку своїх підприємств та установ до роботи у осінньо-зимовий період згідно розроблених заходів; до 30 вересня складання актів на прийняття тепла від постачальника щодо будівель і споруд, що знаходяться на їх балансі; проведення атестації відповідальних осіб за експлуатацію теплового, газового та електрогосподарства; забезпечити використання енергоносіїв у межах встановлених лімітів та кошторисних призначень.

Управлінню житлово-комунального господарства Лебединської міської ради визначено: узяти на контроль підготовку котельного обладнання і теплових мереж до нового опалювального сезону; активізувати організаційну роботу з реформування та розвитку житлово-комунального господарства міста; завершити до 15 жовтня 2019 року виконання робіт з капітального та поточного ремонту доріг з твердим покриттям відповідно до виділених коштів.

Також був затверджений перелік заходів з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства міста до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років окремо для кожного комунального підприємства.

Членами виконавчого комітету було також розглянуто низку інших важливих питань.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *