Щастя бути мамою

Бути мамою – велика відповідальність і, мабуть, ще більшою вона стає, коли маєш сміливість взяти на виховання маля з притулку. Про одну із таких лебединських мам хотілося би розповісти детальніше.

Катерина Миколаївна Оголь, прийомна мама двох діток – Санька та Ангелінки.

Вперше мамою Катя стала у 2015 році, вдруге – минулоріч. Зізнається, що на власному досвіді переконалася, що не існує абсолютно ніякої різниці між біологічною та небіоологічною мамою, якщо ти любиш своїх діток, вкладаєш у них свою душу, намагаєшся робити все можливе і неможливе для того, щоби вони зростали щасливими і здоровими.

Ось як молода мама ділиться власним досвідом материнства: «Коли я вперше побачила Санька, зрозуміла, буде важко. Хлопчик майже не ходив, не говорив, цукерки полюбляв їсти по кілька відразу, запихаючись. Через тиждень після першої зустрічі він мені приснився, відчула, що не можу лишити його там, у притулку. Так все й почалося. Перші місяці було лячно. Довелось навчитись робити майже все: і підгузки міняти, й годувати.

Мамою Сашко не називав цілий місяць, просто мовчав.

Зараз добре усвідомлюю, що він подарував мені найдорожче, найцінніше в моєму житті – відчуття материнства, він дає мені набагато більше, аніж я йому.

А торік, ми активно почали атакувати лелеку, щоби приніс нам сестричку. Так у нас з’явилася Ангелінка.

Я як зараз пам’ятаю першу з нею зустріч – її світле довге волосся, зібране у два хвостики, блакитні оченята, вона так по-дитячому безпосередньо підійшла до мене й запитала: «Будеш моєю мамою?». У серці щось йокнуло, у Саньки з’явилася сестричка, а у мене – доня.»

Батьківство є великим щастям, і великою відповідальністю, бо ж прийомні батьки, батьки-вихователі, відкриваючи свої серця і двері домівок для прийомних діток, мають зробити усе можливе, щоби кожна дитина зростала щасливою.

Ті тата і мами, які не бояться взяти на себе відповідальність виховувати дитя з притулку, заслуговують глибокої шани і вдячності, і хочеться їм якнайщиріше побажати, аби усе їм вдавалося легко, аби і дітки, і батьки були здоровими, щасливими й успішними, жили у мирі і злагоді.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *