Заходи до Дня Перемоги у книгозбірнях міста

День Перемоги назавжди залишиться днем нашого тріумфу, символом героїчного минулого, величі духу. Стійкість, мужність, самовідданість старшого покоління на полях битв і на трудовому фронті в ім’я перемоги над нацизмом – величний приклад патріотизму для нащадків. До уваги користувачів у книгозбірнях міста були оформлені тематичні книжково-ілюстративні виставки літератури: виставка-реквієм «Гірка пам’ять війни» (бібліотека №2), виставка-вшанування «Завжди пам’ятаємо»(бібліотека №3), виставка-експозиція «Ваш подвиг, солдати, ми повинні пам’ятати» (бібліотека №1).

Друга світова війна, глобальний військовий конфлікт, була найжорстокішою і найстрашнішою в історії людства. Саме цій темі було присвячено комплекс заходів, які працівники бібліотек підготували та провели. До 74-ї річниці Перемоги над нацизмом бібліотекою №1 було проведено бібліомарафон «Роки війни – століття пам’яті», який розпочався з вуличної акції «Дізнайся більше про визволення Лебедина». Під час акції перехожим рекомендували книги краєзнавчого змісту, представлені на тематичній викладці, а також пропонували взяти участь у буккросінгу: отримати книгу про війну у подарунок, прочитати та передати її іншому.

Працівники бібліотеки №1 разом з учасниками військово-патріотичного клубу «Пам’ять», що функціонує при ЗОШ №3 (керівник Ольга Шиян), провели акцію «Привітай ветерана». Вони завітали до ветерана Другої світової війни Логвиненка Михайла Івановича з квітами, святковою листівкою, солодощами та словами вдячності за подаровану Перемогу. Колишній льотчик розповів учням про свій бойовий і життєвий шлях, відповів на запитання стосовно подій тих років.

З учнями 7 класу ЗОШ №3 цікаво та змістовно пройшла година слави «Грими набатом 45-й». Бібліотекар Валентина Гримайло розповіла присутнім про події Другої світової війни на Лебединщині, про вулиці Лебедина, які носять імена героїв війни, згадала лебединців, які загинули, захищаючи Україну, як в ті часи так і сьогодні. Присутні вшанували пам’ять полеглих хвилиною мовчання.

З учасниками клубу за інтересами «Асорті» було проведено майстер-клас по виготовленню символів війни – маків, а у читальному залі бібліотеки №1 всі бажаючі мали змогу переглянути відеоматеріали про подвиги українців на фронтах Другої світової війни.

На високому патріотичному рівні пройшли години пам’яті в бібліотеках №2 та №3, присвячені Дню Перемоги над нацизмом у Європі: «Нам не треба війни, не треба, ми за спокій і мир на Землі», «Переможці і переможені: Друга світова війна». Бібліотекарі розповіли, яку дорогу ціну заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війну 1939-1945 рр., про найбільші операції і найвизначніші дати Другої світової війни та запропонували присутнім переглянути тематичну літературу: документальні та художні твори про лихоліття війни.

Працівники бібліотеки №2 запросили на зустріч з учнями молодших класів ЗОШ №5 учасника АТО Сіробабу Юрія Петровича, який розповів про свою участь в військовому конфлікті на сході нашої країни, а його дружина Олена Миколаївна привітала дітей зі святом солодощами. На закінчення зустрічі присутні поклали квіти до меморіалу «Тобі, захисник Вітчизни».

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *