Підведено підсумки соціально-економічного розвитку міста за І квартал 2019 року

24 квітня відбулося чергове робоче засідання виконавчого комітету Лебединської міської ради. Під час засідання було підведено підсумки соціально-економічного розвитку міста, виконання міського бюджету міста Лебедина за І квартал 2019 року.

Як повідомила перший заступник міського голови Ольга Зікєєва, за січень-березень 2019 року до міського бюджету міста Лебедина, враховуючи міжбюджетні трансферти, надійшло 66 479,2 тис. гривень, що забезпечило виконання затвердженого планового показника в сумі 242 187,9 тис. гривень на 27,4%.

Обсяг виробленої промислової продукції підприємствами міста за січень-березень 2019 року склав 61 718,0 тис. гривень. Збільшення випуску промислової продукції досягнуто у переважній більшості підприємств міста. Найвищі темпи зростання обсягів виробництва відбулися: товариство з обмеженою відповідальністю «Лебединський нафтомаслозавод» – 85,7%; приватне підприємство «Контакт» – на 22,0%; товариство з обмеженою відповідальністю «Укртранспневматика» – 19,6%. Загальний обсяг реалізованої промислової продукції (робіт, послуг) за січень 2019 року склав 21 159,0 тис. гривень. У розрахунку на одну особу обсяг реалізованої промислової продукції склав 832,3 гривень.

Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника станом на 01.01.2019 по місту становила 6 379 гривень.

Відділом комунального майна і приватизації управління економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету Лебединської міської ради постійно заноситься інформація щодо здійснення регуляторної політики, оновлюється реєстр діючих регуляторних актів, щомісячно проводиться моніторинг діючих регуляторних актів. Станом на 01.04.2019 налічується 13 регуляторних актів, усі рішення Лебединської міської ради.

За січень-березень 2019 року Лебединською міськрайонною філією Сумського обласного центру зайнятості надано послуг 1 243 громадянам. Працевлаштовано 31 незайнятого громадянина. Проходили професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації 63 безробітних громадянина, залучено до участі в оплачуваних громадських та інших роботах тимчасового характеру 4 особи.

За I квартал 2019 року вчасно здійснювалися виплати державних соціальних допомог: сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, по догляду за особою з інвалідністю І та ІІ групи внаслідок психічного розладу та особам, які не мають права на пенсію. Загальна сума виплат становить – 10,72 млн. гривень. Станом на 01.04.2019 на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради перебуває 391 особа з інвалідністю з дитинства та 68 осіб, які не мають права на пенсію. За І квартал 2019 року виплати склали 2,49 млн. гривень. Кількість одержувачів державної допомоги сім’ям з дітьми становить 978 осіб, сума виплат протягом звітного періоду склала 3,79 млн. гривень. Кількість одержувачів державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям по місту становить 503 сім’ї, виплати за звітний період склали 4,01 млн. гривень. Впродовж І кварталу 2019 року в 5 прийомних і 1 патронатній сім’ях виховувалось 14 дітей. Виплати даній категорії громадян склали 0,26 млн. гривень. На обліку в управлінні праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради перебуває 314 громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, компенсаційні виплати у І кварталі 2019 року вищезазначеній категорії громадян склали 98,9 тис. гривень. У санаторіях України пройшли оздоровлення: 1 ветеран війни та 1 особа з інвалідністю внаслідок загального захворювання. Видано направлень для забезпечення осіб з інвалідністю технічними засобами реабілітації – 217.

У місті зареєстровано 122 дитини з інвалідністю. З початку 2019 року до Сумського обласного центру комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю направлено 3 дітей.

Пільгами з оплати за житлово-комунальні послуги за І квартал 2019 року скористалось 1 865 осіб, які мають на це право на загальну суму 1,9 млн. гривень. Нараховано пільгу готівкою на придбання твердого палива і скрапленого газу 25 особам на суму 41,7 тис. гривень. Створений і постійно діє Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги, що дозволяє проводити звірку інформації в електронному вигляді з 17 підприємствами, які надають житлово-комунальні послуги населенню. На обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі пільговиків перебуває 5,8 тисяч осіб, які мають право на пільги.

В управлінні праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради організована робота з соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції (далі – учасники АТО). Управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради здійснює підбір навчальних закладів відповідно до потреби, укладає договір з учасником АТО та видає йому направлення на професійне навчання до навчального закладу. Станом на 01.04.2019 зареєстровано 3 заяви на проходження навчання за напрямком водій автотранспортних засобів категорії «C», 2 заяви на проходження навчання за напрямком водій автотранспортних засобів категорії «D», 4 заяви на проходження навчання за напрямком водій автотранспортних засобів категорії «В», та 1 заява на проходження навчання за напрямком водій категорії «Е».

Станом на 01.04.2019 виплачено грошову допомогу 4 дітям загиблих учасників АТО на суму 4,5 тис. гривень; 1 учаснику АТО виплачено допомогу на лікування 2,0 тис. гривень, та 1 учаснику АТО виплачено допомогу особам, які отримали поранення 3,0 тис. гривень, вдова учасника АТО отримала допомогу в розмірі 2,5 тис. гривень.

Пільгами на послуги зв’язку скористалося 526 осіб, які мають на це право згідно законодавства України, використано коштів міського бюджету на загальну суму 43,9 тис. гривень.

На здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд залізничним транспортом за І квартал 2019 року використано 16,1 тис. гривень.

За рахунок коштів міського бюджету надано пільги на житлово-комунальні послуги 19 інвалідам по зору І та ІІ груп на загальну суму 15,2 тис. гривень, 27 інвалідам – пільговий доступ до мережі Інтернет на 1,4 тис. гривень, 5 громадянам були виплачені компенсації на поховання незастрахованих осіб працездатного віку на суму 1,5 тис. гривень, 5 особам, які потребують лікування шляхом гемодіалізу, виплачено допомогу на суму 13,2 тис. гривень. З початку року виплачено грошову допомогу дітям з інвалідністю, хворим на фенілкетонурію, муковісцидоз та особам з трансплантацією нирки на загальну суму 50,0 тис. гривень.

Порядком здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян комунальним автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування у міському сполученні на 2019 рік, передбачено фінансування з міського бюджету на загальну суму 180 344,00 гривень, використано 38 473,00 гривень, перевезено 9 680 осіб пільгових категорій.

Субсидією на оплату житлово-комунальних послуг за січень-березень 2019 року скористалася 5 481 сім’я.

За січень-березень 2019 року комісією при виконавчому комітеті Лебединської міської ради з розгляду питань надання пільг, житлових субсидій, державної допомоги малозабезпеченим сім’ям, тимчасової державної соціальної допомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату, затвердженою рішенням виконавчого комітету Лебединської міської ради від 20.06.2018 № 142 надано дозволи для призначення субсидій та допомог 161 громадянину, проведено 7 засідань.

За січень-березень 2019 року Лебединським міським територіальним центром соціального обслуговування (надання соціальних послуг) надано послуг 455 одиноким непрацездатним громадянам та 17 одиноко проживаючим громадянам, які отримали платні соціальні послуги. Відділенням організації надання адресної натуральної та грошової допомоги за даний період обслуговано 35 осіб.  Продовжує свою роботу мультидисциплінарна команда з числа студентів комунального закладу Сумської обласної ради Лебединського медичного училища імені професора М.І. Сітенка на базі відділення соціальної допомоги вдома. За І квартал 2019 року здійснено 3 виїзди та надано 120 послуг 40 особам.

До центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Лебединської міської ради у І кварталі 2019 року надійшло 1 133 звернення громадян, у тому числі дозвільного характеру – 2. Надано 1 050 адміністративних послуг, 1 – дозвільного характеру, 12 відмов, 2 182 консультації.

Передача в оренду та реалізація комунального майна здійснюється відповідно до вимог чинного законодавства, тобто виключно на конкурсних засадах. Станом на 01.04.2019 діє 35 договорів оренди комунального майна, із них із суб’єктами підприємництва – 20. З початку року від оренди комунального майна до міського бюджету надійшло коштів у сумі 46,0 тис. гривень. У місті створений та постійно оновлюється перелік вільних незадіяних об’єктів територіальної громади міста Лебедина, які пропонуються для продажу чи передачі в оренду суб’єктам господарювання. Станом на 01.04.2019 таких об’єктів налічується 38. Інформація постійно оприлюднюється у ЗМІ та щокварталу направляється Департаменту економічного розвитку і торгівлі Сумської обласної державної адміністрації.

Перевезення пасажирів у місті здійснюють 6 приватних підприємців за 10 маршрутами та одна юридична особа – комунальне підприємство «Комбінат благоустрою» виконавчого комітету Лебединської міської ради» за одним маршрутом. Протягом І кварталу 2019 року проведено 2 обстеження руху маршрутних таксі по місту, перевірено 23 рейси. За результатами обстежень проведена 1 нарада з перевізниками.

Станом на 01.01.2019 населення міста обслуговує 361 об’єкт торгівлі, побутового обслуговування та ресторанного господарства. За І квартал 2019 року надано консультацій з питань захисту прав споживачів 12 громадянам. За результатами проведеної роботи на користь споживачів вирішено 8 питань. По фактам продажу товарів неналежної якості, наданих неякісних послуг, 4 споживачам повернуті кошти в сумі 11,2 тис. гривень, 3 споживачам проведений обмін на інший товар та здійснено один гарантійний ремонт із пропорційним зменшенням ціни за товар. При відділі торгівлі, побутового обслуговування та захисту прав споживачів управління економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету Лебединської міської ради постійно працює громадська приймальня з питань захисту прав споживачів та ринкового нагляду. Протягом І кварталу 2019 року надано 28 консультацій та роз’яснень із питань дотримання Закону України «Про захист прав споживачів».

У 2019 році міським бюджетом на розвиток житлово-комунального господарства міста передбачено кошти в сумі 14 332,415 тис. гривень. Фактично за 3 місяці 2019 року використано кошти в сумі 2 093,076 тис. гривень. За І квартал 2019 року на благоустрій міста використано кошти у сумі 1 304,59 тис. гривень. По утриманню вулично-дорожньої мережі надано послуг на суму 683,317 тис. гривень (кошти міського бюджету), а саме:

  • систематичне очищення покриттів від пилу, сміття, та інших наносів шляхом їх підмітання, вивезення сміття – 170,732 тис. гривень;
  • планування узбіч, укосів, насипів та виїмок доріг без підсипання ґрунту з прибиранням невеликих зсувів – 35,755 тис. гривень;
  • очищення доріг від снігу – 472,946 тис. гривень;
  • підсипка доріг, профілювання ґрунтових доріг – 3,884 тис. гривень.

Утримання зелених насаджень фактично виконано послуг на суму 267,221 тис. гривень, із них: зрізка та підрізка засохлих та пошкоджених дерев – 73,458 тис. гривень; прибирання парків, скверів – 89,41 тис. гривень; вивезення сміття – 16,975 тис. гривень; догляд за деревами, газонами і квітниками – 87,378 тис. гривень.

Утримання вуличного освітлення та зовнішніх електромереж – надано послуг на суму 179,2 тис. гривень, у тому числі: заміна електроламп – 16,075 тис. гривень; заміна пошкодженого та застарілого обладнання – 16,659 тис. гривень; ремонт засобів автоматики з керування мережами вуличного освітлення – 7,843 тис. гривень; відшкодування електроенергії на вуличне освітлення – 138,621 тис. гривень.

Об’єкти благоустрою кладовищ – використано 150,891 тис. гривень, а саме: догляд за надмогильними спорудами – 90,157 тис. гривень; систематичне очищення урн та контейнерів від сміття – 25,858 тис. гривень; усі види утримання зелених насаджень – 34,875 тис. гривень.

На підготовку до проведення Новорічних та різдвяних свят; свята «Лебединська масляна» виконано послуг у сумі 23,956 тис. гривень.

Протягом І кварталу 2019 року за кошти комунального підприємства «Водоканал виконавчого комітету Лебединської міської ради» виконано: ліквідовано 12 поривів водогону на суму близько 15,0 тис. гривень; ремонт пускової системи свердловини № 5 на суму 5,0 тис. гривень; відновлення роботи каналізаційної насосної станції № 1 «Черемушки» (заміна кабелю, заміна пускача, тощо) на загальну суму 4,0 тис. гривень; ліквідовано порив напірного колектора на поля фільтрації; промивку водогону на вулиці Героїв Майдану (6 операцій) на суму 1,1 тис. гривень; ремонт 12 водорозбірних колонок на суму близько 2,0 тис. гривень; повірку лічильника з свердловини № 3 на центральному водозаборі на суму 1,5 тис. гривень; заміну насоса ЕЦВ 5-63-80 на водозаборі провулку Верстатників – 15,0 тис. гривень.

За І квартал 2019 року за кошти комунального підприємства «Лебединська житлово-експлуатаційна контора виконавчого комітету Лебединської міської ради» проведено:

  • поточний ремонт покрівель у багатоквартирних житлових будинках на вулицях Тараса Шевченка, 20, 25, 36; Калиновій 28, 32; Сумська, 95, 104; Першогвардійській, 38б; Дрьоміна, 6; провулок Верстатників, 2, 5, 9, 10; площа Волі, 27, 33, 34. Загальна вартість виконаних робіт становить 25,0 тис. гривень;
  • профілактику електромереж із заміною електрокабелів, патронів у будинках на площі Волі, 27, 33; вулицях Сумській, 86, 110; Тараса Шевченка, 17, 21, 23, 25, 36, 39, 61, 63а; Дрьоміна, 6, 10; Петропавлівській, 3; Героїв Чорнобиля, 40; Першогвардійській, 6, 38б; Спартака, 63; Калиновій, 28; провулку Верстатників, 2, 3, 5, 9, 10 на загальну суму 14,0 тис. гривень;
  • ремонт водомережі у будинках на вулицях Кутузова, 14; Тараса Шевченка, 21, 36; Сумській, 110; Першогвардійській, 6, 38б. Загальна вартість виконаних заходів склала 8,0 тис. гривень;
  • повірку димовентиляційних каналів у кількості 229 одиниць на загальну суму 2,5 тис. гривень;
  • ремонт каналізаційних мереж у багатоквартирних житлових будинках на провулку Верстатників, 5, 9; площі Волі, 33; вулиці Першогвардійській, 38б на загальну суму 5,0 тис. гривень;
  • заміну загально-будинкових електролічильників у будинках на вулицях Калиновій, 32; Першогвардійській, 6 на загальну суму 4,6 тис. гривень.

За рахунок коштів комунального підприємства «Лебединське будинкоуправління мікрорайону «Черемушки» виконавчого комітету Лебединської міської ради» проведено наступні заходи:

  • ремонт під’їздів багатоквартирних житлових будинків № 125 (перший під’їзд), № 126 (другий під’їзд) на вулиці Гастелло. Загальна вартість 1,5 тис. гривень;
  • заміну стояка внутрішньобудинкових водопровідних мереж будинку № 200 на вулиці Гастелло на суму 500 гривень;
  • заміну ділянки стояка внутрішньобудинкових каналізаційних мереж будинку № 175 на вулиці Гастелло на суму 500 гривень;
  • заміну ділянки стояка внутрішньобудинкової мережі ливневої каналізації будинку № 127 на вулиці Гастелло на суму 500 гривень.
  • ремонт та ревізію запірної арматури в будинках № 125 та № 50 на вулиці Гастелло на суму 1,5 тис. гривень.

Протягом 3 місяців 2019 року за кошти комунального підприємства «Лебединтеплоенерго» виконано: заміну насосу у котельні на вулиці Першогвардійській, 18. Вартість заходу склала 8,0 тис. гривень; закупівлю твердого палива (дрова) на суму 94,5 тис. гривень; розпочато роботи з ремонту покрівлі котельні за адресою: тупик Олешнянський.

Протягом І кварталу 2019 року виконано розробку кошторисних документацій на об’єкти: «Поточний ремонт дорожнього покриття на вулиці Пушкіна» на суму 8,1 тис. гривень; «Поточний ремонт дорожнього покриття на вулиці Першогвардійська» на суму 8,1 тис. гривень.

У місті функціонує 7 закладів загальної середньої освіти з учнівським контингентом 2 577 осіб. Забезпечується впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій. Кожен навчальний заклад має інформаційний сайт, електронну адресу, підключений до мережі Інтернет. Усі заклади загальної середньої освіти мають мультимедійні проектори з ноутбуками та інтерактивні дошки. Поповнюється фонд шкільних бібліотек сучасною навчально-методичною, навчальною, науково-популярною та довідковою літературою.

З метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти у 2018 році створена комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» Лебединської міської ради Сумської області.

У місті щороку збільшується кількість дітей, яким організовано інклюзивне навчання. Станом на 01.01.2019 у 4 закладах загальної середньої освіти в 5 інклюзивних класах навчається 9 дітей з особливими освітніми потребами.

У місті працює 2 заклади позашкільної освіти, у тому числі 1 дитячо-юнацька спортивна школа. У закладах позашкільної освіти гуртковою роботою та різними видами спорту охоплено 2 305 дітей та учнівської молоді, що становить 98% від загальної кількості учнів закладів загальної середньої освіти.

У закладах освіти продовжується робота з енергозбереження. Покращення теплових характеристик приміщень закладів освіти і зменшення втрати тепла досягається за рахунок утеплення фасадів, переобладнання вентиляційних систем та систем опалення. У місті проведені заходи щодо заміни віконних та дверних блоків на енергозберігаючі (62% від потреби), утеплення та оздоблення фасадів та дахів, переобладнання котелень для роботи на альтернативному виді палива, заміни ламп розжарювання на LED-лампи. У І кварталі 2019 року здійснено заміну віконних блоків у Лебединській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів № 4 на загальну суму 193,2 тис. гривень.

Відділом молоді та спорту виконавчого комітету Лебединської міської ради разом із федераціями з олімпійських та неолімпійських видів спорту згідно з міським календарем спортивно-масових заходів були проведені спортивні ігри школярів із 3 видів спорту, спартакіади серед учнівської молоді та учнів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації з 3 видів спорту. Проведено відкритий чемпіонат міста з міні-футболу – 7 команд (108 учасників змагань); Кубок пам’яті Володимира Романенка з футзалу, де взяло участь 96 спортсменів.

На проведення спортивно-масових змагань із місцевого бюджету використано 24,5 тис. гривень. Протягом І кварталу 2019 року у місті було проведено 11 міських змагань із масових видів спорту. За результатами виступів збірні команди міста брали участь у 4 обласних та 4 всеукраїнських змаганнях. Результати виступів кращих спортсменів міста постійно висвітлюються на сторінках міських газет та інтернет-видань.

Відділом культури та туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради проведені традиційні різдвяні концерти у міському центрі культури і дозвілля; Кобижчанському міському клубі та Куданівському міському клубі; відбувся міський фестиваль «Різдвяний передзвін»; урочистості до Дня Соборності України «Вона – наш витвір, наша мрія, соборна, вірна Україна»; мітинг до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав «Їх покликав Афган»; вечір пам’яті Героїв Небесної сотні; мітинг-реквієм «У їхніх серцях жила Україна», проведена концертно-розважальна програма «Мелодія кохання» до Дня Святого Валентина. У місті відбулося театралізоване свято «Масляна йде, Весну красну веде». Розважали лебединців виступи артистів Лебединського міського центру культури і дозвілля виконавчого комітету Лебединської міської ради, виступи творчого колективу «Діамант» Будильського сільського клубу, жіночий ансамбль «Веселухи» із села Підставки Липоводолинського району та жіночий ансамбль «Надія» із села Першотравневе Лебединського району. У переддень міжнародного жіночого дня для жінок-інвалідів проведений культурно-мистецький захід «Найкращим, наймилішим на землі» та у міському центрі культури і дозвілля відбулись урочистості до міжнародного жіночого дня «О жінко, ти – мрія, ти – весна». До Дня народження Великого Кобзаря, Тараса Григоровича Шевченка, проведена літературно-музична композиція «І оживе добра слава – слава України», також був проведений флешмоб «Його слава, його дума не вмре, не загине». Проведена творча лабораторія «Відродження, збереження і примноження національно-культурної спадщини українського народу». Постійно здійснюються зустрічі любительського клубу «Надвечір’я». У звітному періоді відбувся звітний концерт вокальної студій «Зорепад», керівник Фоменко С.Г.

Уперше проведені Всеукраїнські класифікаційні змагання «Golden cup – 2019» на кубок міського голови, організаторами стали Іван Лисенко та Анна Гонтарь.

Хореографічний колектив «Royal Dance» Лебединського міського центру культури і дозвілля виконавчого комітету Лебединської міської ради взяв участь у відкритих Всеукраїнських змаганнях із бальних танців «TEAM DANCE CUP», які відбулись у місті Києві, де його вихованці зайняли призові місця. Хореографічний колектив представляв себе на міжнародній арені в Греції «11 TH ATHENS DANCE SPORT OPEN».

Оазою духовного збагачення лебединців та гостей міста є Лебединський міський художній музей імені Б.К.Руднєва. У музеї відбулися заходи до Дня Соборності України; Дня вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні; дня поезії. У день усіх закоханих у Лебединському міському художньому музеї імені Б.К. Руднєва проведений фотоконкурс «Я так тебе люблю», де всі бажаючі могли через фото поділитися з глядачами секретами міцних тривалих стосунків.

У бібліотеках міста відбувся цикл заходів, присвячених Дню пам’яті Героїв Крут. З метою відзначення дня народження Т.Г. Шевченка відбувся міський щорічний конкурс читців.

У Лебединській дитячій школі мистецтв імені народного артиста СРСР Б.Р.Гмирі при відділі культури і туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради (далі – школа мистецтв) у звітному періоді відбувся сольний концерт випускника школи Михайла Гончарова. Учні школи мистецтв взяли участь у конкурсах: ІІІ Міжнародний фестиваль-конкурс інструментального, вокального, хореографічного, театрального, циркового мистецтв та театрів мод «Первоцвіти» міста Суми, де зайняли чотири перших місця, одинадцять других місць та п’ять третіх місць. У місті Харкові відбувся ХІV Всеукраїнський конкурс-фестиваль сучасного музичного мистецтва «Харківські зорі «Зима – 2019». Учениця школи мистецтв Анастасія Андреєва (фортепіано), клас викладача Наталії Волкової, взяла участь у цьому конкурсі та серед 81 учасника у номінації «Інструменталісти» у своїй віковій категорії посіла призове І місце. Також відбувся Відкритий дитячий конкурс народної пісні «Чарівні джерела» (місто Суми), у якому прийняла участь учениця школи мистецтв Степанова Олеся, клас викладача Алли Балабан. За яскраве, професійне виконання Олеся посіла І місце у своїй віковій категорії. У березні відбувся І Всеукраїнський фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «Тенденція» (місто Суми), у якому прийняв участь хореографічний колектив «Фреш» школи мистецтв, керівник Олена Єршова. За цікаву композицію «Український дівочий» творчий колектив посів V місце.

 На виготовлення та розміщення публікацій про діяльність Лебединської міської ради, її виконавчого комітету, посадових осіб та депутатів Лебединської міської ради у газеті «Життя Лебединщини» протягом І кварталу 2019 року з міського бюджету профінансовані видатки у розмірі 3 154, 25 гривень. За умовами договору у газеті «Будьмо разом», на її сторінках щомісячно повинна публікуватись тематична сторінка «Лебедин і лебединці», а також інша інформація, яка надається замовником. На виготовлення та розміщення публікацій про діяльність Лебединської міської ради, її виконавчого комітету, посадових осіб та депутатів Лебединської міської ради в газеті «Будьмо разом» протягом І кварталу 2019 року з міського бюджету профінансовані видатки у розмірі 2 066, 38 гривень. В ефірі комунальної організації «Лебединська редакція міськрайонного радіомовлення «Світанок», за умовами договору, подіям міста та інформації про діяльність Лебединської міської ради, її виконавчого комітету, посадових осіб та депутатів, повинно присвячуватись не менше 40% ефірного часу. За І квартал 2019 року на виготовлення і трансляцію радіопрограм із міського бюджету профінансовані видатки у розмірі 8 360 гривень.

Наповнення інформаційного простору міста здійснюється через офіційний сайт Лебединської міської ради. Сайт знаходиться за адресою – https://lebedynrada.gov.ua//. Відпрацьована система щодо наповнення офіційного веб-сайту. Це дозволяє кожному жителю міста бути в курсі подій, які відбуваються у місті, безперешкодно ознайомлюватися з прийнятими рішеннями Лебединської міської ради, її виконавчого комітету, брати участь в обговоренні проектів рішень, отримувати зразки документів, бланки заяв, приклади їх заповнення, дізнатися про зміни у законодавстві. Протягом І кварталу 2019 року на офіційному сайті Лебединської міської ради розміщено 326 інформаційних повідомлень, 93 рішення виконавчого комітету Лебединської міської ради, 69 рішень Лебединської міської ради, 70 розпоряджень Лебединського міського голови.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *