Великодні дзвони чути в кожнім домі

На порозі Великдень – найбільше християнське свято. Свято променисте, немов весняне сонечко, ясне, немов ризи священників, яскраве, немов барвисті крашанки, тепле, немов смачні паски. У ці дні бібліотекарі міських бібліотек пропонують своїм користувачам дізнатися, як відзначають це свято в Україні та інших країнах, розповідають про обряди та звичаї, що супроводжують величне свято з давнини і до нашого часу.

Перед бібліотеками стоїть важливе завдання – популяризувати духовну літературу. А тому в книгозбірнях оформлено книжкові виставки-інсталяції: «Духовність – храм душі людської», «Великодні візерунки», «Величне свято Великодня».

«О, писанко, ти – символ України» – під таким гаслом в бібліотеках №1 та №3 пройшли майстер-класи з виготовлення писанок.

На захід до бібліотеки №1 завітали учні 2 класу ЗОШ №3 (класний керівник Олена Солонець). Книжкова виставка, яку представила бібліотекар Валентина Гримайло, допомогла присутнім краще познайомитися з традиціями святкування Великодня та дізнатися, що означає Чистий четвер і Страсна п’ятниця, у який день потрібно пекти паски, що таке крашанка, та ще багато цікавої інформації. Потім діти залюбки виготовляли великодні писанки-обереги з паперу.

Учасники майстерні творчості «Асорті» також взяли участь у майстер-класі з виготовлення та оздоблення писанок, а своїми виробами прикрасили Великоднє дерево.

Відвідувачі клубу за інтересами «Умілі ручки», що функціонує при бібліотеці №3, із задоволенням створювали яскраві та барвисті писанки та розповіли про те, як заведено святкувати цей день у їхніх родинах. Бібліотекар Катерина Венжега ознайомила читачів з історією виникнення свята та воскресіння Ісуса Христа. Виробами діти прикрасили книжкову виставку.

У міській бібліотеці № 2 для юних читачів пройшов урок духовності на тему: «Світле Христове Воскресіння. Великдень.». Бібліотекарі розповіли про традиції та символи українського народу, пов’язані зі святом.

Лебединська міська бібліотека № 1.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *