Реабілітація дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу

Кабінетом міністрів України  від 27 березня 2019 р. прийнято постанову № 309 «Про затвердження Порядку використання у 2019 році коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу», якою запроваджується новий механізм забезпечення заходами з реабілітації дітей з інвалідністю внаслідок ДЦП за принципом «гроші ходять за людиною», що дозволить забезпечити адресність, прозорість та підвищить якість надання реабілітаційних послуг.

Порядком визначається механізм використання у 2019 році коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Реабілітація дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу», спрямування бюджетних коштів на відшкодування вартості реабілітаційних заходів для дітей з інвалідністю внаслідок дитячого церебрального паралічу закладам охорони здоров’я будь-якої форми власності та організаційно-правової форми або їх відокремленим підрозділам, що забезпечують медичне обслуговування населення на основі відповідної ліцензії та професійної діяльності медичних (фармацевтичних) працівників, а також реабілітаційним установам, підприємствам, закладам, у тому числі їх відділенням, структурним підрозділам незалежно від форми власності, які мають ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики.

Перелік закладів охорони здоров’я, реабілітаційних установ формується Фондом соціального захисту інвалідів згідно із заявницьким принципом та оприлюднюється на офіційних  веб-сайтах  Мінсоцполітики, Фонду, місцевих та регіональних органів для можливості ознайомлення законних представників дітей з переліком цих установ та обрання із зазначеного переліку закладу, до якого вони можуть звернутися  з питань забезпечення дитини з інвалідністю внаслідок ДЦП реабілітаційними заходами.

Для забезпечення дитини реабілітаційними заходами один з батьків дитини чи її законний представник подає до місцевого органу соціального захисту заяву про направлення дитини до реабілітаційної установи у довільній формі із зазначенням інформації про вибрану реабілітаційну установу разом з копіями:

  • паспорта громадянина України та /або свідоцтва про народження, та /або іншого документа, що посвідчує особу дитини;
  • індивідуальної програми реабілітації, що видана лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу;
  • виписки з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма№027/0).

Реабілітаційні заходи здійснюються на підставі укладених трьохсторонніх договорів.

Вартість реабілітаційних заходів для кожної дитини визначається реабілітаційною установою відповідно до індивідуальних програм реабілітації, в якій зазначаються обсяг і строки проведення таких заходів.

Реабілітаційні заходи можуть надаватися одній дитині декілька разів протягом бюджетного року як у стаціонарі, так і амбулаторно.

Для більш детальної інформації просимо звертатися до управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради за адресою: вул. Л.Батютенка, 55, каб. № 4.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *