До уваги осіб, які користуються пільгами

Кабінетом Міністрів України підготовлено проект постанови щодо монетизації пільг на житлово-комунальні послуги, який повинен бути прийнятий і набути чинності не пізніше за 1 травня 2019 року. Виплата розрахованої суми пільги здійснюватиметься у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунок Мінсоцполітики в АТ „Ощадбанк” на підставі укладеного між Мінсоцполітики та АТ „Ощадбанк” договору. За заявою пільговика виплата пільги може здійснюватися у готівковій формі з місяця, наступного за місяцем подання такої заяви до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення, у якій зазначаються реквізити поточного рахунку, відкритого в АТ „Ощадбанк”.

При цьому громадяни, яким пільга надається у грошовій формі (у тому числі готівковій), зобов’язані щомісяця сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги, перерахованої управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг або виплаченої їм готівкою.

У зв’язку з цим просимо жителів міста, які користуються пільгами, звернутися до управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради (м. Лебедин, вул. Л.Батютенка, 55, каб.4) з оновленою довідкою про склад сім’Ї та копіями документів, що посвідчують особу усих членів сім’ї, на яких поширюються пільги (паспорта, ідентифікаційного номеру, свідоцтва про народження дітей).

Відповідно до частини п’ятої статті 51 Бюджетного Кодексу при наданні пільг до членів сім’ї пільговика належать: дружина (чоловік), їхні неповнолітні діти (до 18 років); неодружені повнолітні діти, визнані особами з інвалідністю з дитинства I та II групи або особами з інвалідністю I групи; особа, яка проживає разом з особою з інвалідністю внаслідок війни I групи та доглядає за ним, за умови що особа з інвалідністю внаслідок війни не перебуває у шлюбі; непрацездатні батьки; особа, яка знаходиться під опікою або піклуванням громадянина, який має право на пільги, та проживає разом з ним.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *