Стан боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку в місті. Робота зі зверненнями громадян в КП “Комбінат благоустрою”

 

Сьогодні, 15 квітня відбулася апаратна нарада, яку провів міський голова Олександр Бакликов. Першим було розглянуто питання про стан боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку в місті. Доповідав начальник Лебединського ВП Олег Цуріков. Протягом І кварталу 2019 року основні зусилля служб та підрозділів Лебединського відділення поліції були направлені на виконання завдань щодо захисту прав і свобод громадян від протиправних посягань, протидії злочинності, охорони публічного порядку та безпеки. 

За звітний період до Лебединського ВП надійшло 65 (без урахування закритих) звернень та повідомлень від громадян, які було зареєстровано до ЖЄО. В минулому році таких звернень було на 5 менше – 60. За результатами 25 кримінальних проваджень направлено до суду з обвинувальними актами. По 40 – триває слідство. 65 кримінальних проваджень: 8 – невеликої тяжкості 35 – середньої тяжкості 21 – тяжкий – особливо тяжке кримінальне правопорушення.

Не зважаючи на вжиті заходи щодо протидії злочинності, протягом півріччя скоєно наступні кримінальні правопорушення:

3- нанесення легких тілесних ушкоджень, 2 з яких розкрито та справи направлені до суду з обвинувальними актами, по 2 провадженням триває слідство.

1- нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості. Кримінальне провадження направлено до суду з обвинувальним актом.

40 – крадіжок, з них 16 з проникненням до житла. По 13 провадженнях досудове розслідування закінчено і вони направлені до суду, по 27 – триває слідство.

1 – грабіж. Особу встановлено. Кримінальне провадження з обвинувальним актом направлено до суду.

1 – розбійний напад. Злочин не розкрито. Триває слідство.

1 – факт незаконного зберігання набоїв. Кримінальне провадження з обвинувальним актом направлено до суду.

3- шахрайств. У минулому році злочинів зазначеної категорії було скоєно 4. 1 злочин вказаної категорії розкрито, по решті – триває слідство.

1- факт підроблення номерних вузлів та агрегатів транспортного засобу. Автомобіль доставлено до спеціального майданчика відділення поліції. Триває слідство.

2- хуліганства, одне з яких з обвинувальним актом направлено до суду.

4 – злочини, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів, з яких
4 – розкрито та направлено до суду.

1– підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів. По даним провадженням триває слідство.

1 – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Триває слідство.

1 – ухилення від покарання. Кримінальне провадження направлено до суду обвинувальним актом.

З метою стабілізації криміногенної ситуації у місті проводилися профілактичні відпрацювання, під час яких за місцем проживання перевірялися особи, які перебувають на обліку за немедичне вживання наркотичних засобів, раніше судимі, особи, яким встановлено адміністративний нагляд, формально підпадаючі під адміністративний нагляд, особи, які ведуть антигромадський спосіб життя.

Вказані особи перевірялися на причетність до скоєння кримінальних правопорушень, з ними проводиться профілактична робота щодо недопущення скоєння кримінальних та адміністративних правопорушень.

Щомісячно розробляються графіки, згідно яких особовий склад здійснює несення служби з охорони публічної безпеки та порядку.

Виходячи з вище викладеного вважаю за доцільне:

1. Вирішити питання щодо встановлення додаткових камер відеоспостереження у громадських місцях та на виїзді з міста, з метою профілактики правопорушень та забезпечення оперативного розкриття злочинів.

Другим питанням, розглянутим на нараді, був звіт про роботу із зверненнями громадян в КП “Комбінат благоустрою”. Інформацію доповідав директор КП “Комбінат благоустрою” Володимир Піщанський. За його словами по першочерговим заходам щодо забезпечення реалізації та гарантування права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування, в комбінаті благоустрою ведеться робота зі зверненнями громадян.

Станом на квітень 2019 р. по КП «Комбінат благоустрою» від громадян міста надійшло – 56 звернень, з них знаходиться на контролі – 7. Звернення були з таких питань як :зрізка аварійних дерев; освітлювання вулиць міста; вивіз несанкціонованих звалищ; ремонт колодязів загального користування; підсипка та профілювання доріг по вулицях міста; почистка доріг від снігу; відведення стоків води.

Звернення надходили від пенсіонерів, ветеранів праці, учасників війни. Згідно затвердженого графіку проводиться особистий прийом громадян керівництвом підприємства, графік оприлюднений в приміщенні КП «Комбінат благоустрою». КП «Комбінат благоустрою» приділяє увагу селам, які підпорядковані до міської ради, а саме за проханням мешканців с.Куданівка було побудовано паркан на кладовищі 420 п/м в подальшому роботи будуть продовжені.

Комбінатом благоустрою на даний період в місті по зверненням громадян зрізано 49 дерев, з них на кладовищі 9 штук. Інші звернення по зрізці дерев знаходяться на контролі, та будуть виконані згідно черги, також проведена підрізка дерев впарку П.Полуботка, вул. Першогвардійська, вул. Будильська, вул.Гастелло, м-р «Черемушки»,вул. Сумська.

По ремонту вуличного освітлення було замінено світлодіодні лампи LED – 17 шт.; прожектора світлодіодні – 5 шт.; натрієві лампи ДНАТ – 8 шт.; відремонтовано щитів управління світильників вуличного освітлення – 7 відремонтовано світильників -18 шт.; замінено реле часу включення світильників вуличного освітлення – 2 шт.

Проводилась підсипка та профілювання грунтових доріг по вулицях Калинова,Боднівка, Петропавлівська-Шевська ( перехрестя ), Дачна, Б.Хмельницького, 25-38 Молодіжна, Петра Сагайдачного, Липнева, Пилипінська, Погранічна, Чехова, Безимівка.

Відремонтовано два колодязя за адресою вул. Спартака, № 17-19, Чупівка, 92.

Станом на 15.04.19 р. надійшло 56 звернень, виконано 49 звернень інші знаходяться на контролі і перенесені для виконання на 2-3-й кв. 2019 р.

По зверненнях громадян ведуться відповідні журнали :журнал прийому громадян з особливих питань;журнал реєстрації звернень громадян з питань.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *