Засідання робочої групи з питань громадського бюджету

29 березня у стінах Лебединської міської ради відбулося перше засідання робочої групи з питань громадського бюджету (бюджету участі) міста Лебедина на 2019 рік.

Громадський бюджет (бюджет участі) міста Лебедина на 2019 рік — це програма, завдяки якій територіальна громада міста Лебедина має можливість впливати на розподіл частини коштів міського бюджету та сприяти розвитку міста. За її умовами кожен дієздатний громадянин України віком від 16 років, який зареєстрований, або проживає на території Лебединської міської ради, що підтверджується офіційними документами, або громадська організація, що здійснює свою діяльність на території Лебединської міської ради може подати заявку на реалізацію проекту, який вирішить нагальну проблему міста та покращить умови проживання в ньому. Проекти, які отримають підтримку громади у процесі голосування, будуть реалізовані за кошти міського бюджету.

Голова робочої групи з питань громадського бюджету Ольга Зікєєва тезисно ще раз ознайомила членів робочої групи з Положенням про громадський бюджет міста Лебедина.

Під час засідання члени робочої групи детально обговорили вимоги до проектів, які будуть реалізовуватися за кошти громадського бюджету.  А також визначились з датою початку конкурсу – всі бажаючі подати проекти зможуть це зробити починаючи з 4 квітня протягом місяця з моменту публікації оголошення. Оголошення про початок конкурсу буде опубліковано у друкованих засобах масової інформації та на офіційному сайті Лебединської міської ради.

Усі бажаючі можуть детальніше ознайомитися з Міською цільовою програмою «Громадський бюджет (бюджет участі) міста Лебедина на 2019 рік» (Паспортом Програми, Положенням про громадський бюджет, додатками) на офіційному сайті Лебединської міської ради у розділі «Громадський бюджет» за посиланням https://lebedynrada.gov.ua//%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D1%96%D0%BA%D0%B0/gromadskij-byudzhet/

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *