Вшанували пам’ять Великого Кобзаря

В історії кожного народу серед її великих творців є поети, імена яких оповиті невмирущою любов’ю і славою. Таким поетом українського народу є Тарас Шевченко, чия безсмертна спадщина – одна з найбільших вершин людського генія. Минуло 205 років  від дня народження народного поета України, але й сьогодні його слово живе між нами.

З нагоди вшанування пам’яті Тараса Григоровича  Шевченка  в  Лебединському міському  центрі  культури і дозвілля   для  учнів  ЗОШ І – ІІІ ступенів №5 відбувся   культурно – мистецький захід  «І  оживе  добра слава – слава України». Упродовж заходу ведучі Костянтин  та Олена Демиденки  відтворили  цілісну  картину  життєвого та творчого  шляху  основоположника нової  української  літератури, допомогли  присутнім школярам пізнати соціальні, політичні та  життєві ідеали Великого Кобзаря.

Діти  мандрували сторінками творчості видатного творця, із захопленням та гордістю сприймали кожне слово про Тараса Шевченка, який подарував свою присутність  і  нашій  Лебединщині,  переглянули  мультимедійний  літопис  його долі.  Учні 4 класу Грицина Тимур та Усенко Максим зворушливо декламували  поетичні твори  національного генія.  Окрасою  заходу  стали виступи солістів  міського центру культури і дозвілля  Олени  Червяк  та  Тетяни  Бондар, що виконали  чудові пісні, словами до яких  стали вірші Великого Кобзаря.  Своїм   професійним виконанням  вони  полонили серця глядачів, наповнили душі теплом Шевченкового слова та змусили згадати й  перейнятися трагічною долею поета.

Школярі   із задоволенням стали учасниками   флешмобу  «Його  слава, його  дума  не  вмре, не загине». Вони  читали вірші Т. Шевченка зі збірки його  творів «Кобзар», мали можливість почути його безсмертні поезії, глибше збагнути велич українського генія. З метою популяризації  літературної та мистецької спадщини видатного митця була розкрита книжково-ілюстративна виставка «Живе  слово  Кобзаря»,  підготовлена  працівниками бібліотеки №2 Тетяною Харюшиною та Надією  Демченко.

Ми впевнені, що цей та інші заходи, які відбулися в  міському центрі  культури і дозвілля, допоможуть молодому поколінню зрозуміти та усвідомити неоціненний вклад Тараса Шевченка в зародження та розвиток української культури, мови, нашої державності.

Матеріали надано  Лебединським міським центром культури і дозвілля.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *