На захисті прав застрахованих осіб

Білопільське об’єднане управління Пенсійного фонду України у межах компетенції проводить заходи, спрямовані на легалізацію трудових відносин та захист прав застрахованих осіб на соціальне та пенсійне забезпечення. З цією метою щомісячно здійснюється аналіз персоніфікованих даних про заробітну плату та кількість  працюючих громадян за даними реєстру застрахованих осіб на підставі звітності платників єдиного внеску. За результатами такого аналізу виявляються роботодавці, у діяльності яких наявні ознаки порушення законодавства про працю і мінімізації зайнятості працівників. Для вжиття відповідних заходів контролю за додержанням законодавства про працю та нарахування єдиного соціального внеску інформація передається до Головного управління Державної фіскальної служби у Сумській області та Управління Держпраці у Сумській області.

Загалом у 2018 році по 758 суб’єктах господарювання відповідні матеріали передано контролюючим органам та органам місцевої влади, проведено 8 спільних нарад з соціальними партнерами, 35 засідань робочих груп, 316  заходів інформаційно-роз’яснювального характеру.

На засіданнях робочих груп, створених при Білопільській і Лебединській райдержадміністраціях та в Лебединській міській раді, при активній участі фахівців територіального управління Фонду, розглянуто 289 страхувальників.         Фінансовий результат діяльності робочих груп склав 245,0 тис.грн., як наслідок відновлено соціальні та пенсійні права 593  осіб, у тому числі: легалізовано 66 працівників, здійснено доплату до мінімального страхового внеску 289 застрахованим особам, 2 керівники збільшили розмір своєї зарплати, на 145 зменшено кількість осіб з неповним робочим часом, 91 працівнику, які працюють в різних галузях економіки району, збільшено нарахування зарплати.

Крім того, упродовж 2018 року опрацьовано понад 10 тисяч звітів страхувальників на коректність внесення даних до облікових карток застрахованих осіб. Для упередження виникнення причин, що призводять до не зарахування застрахованим особам страхового стажу у повному обсязі  забезпечено тісну співпрацю з фіскальною службою та роботодавцями.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *