Чарівний світ в яскравих фарбах

В Лебединському міському художньому музеї нова яскрава виставка. 21 лютого 2019 року свої роботи на виставці «Інтуїтивне мистецтво» представили учні Лебединської ЗОШ №5 та їх вчитель Сніжана Лисак.

«Стає вже доброю традицією в нашому закладі відкривати виставки дитячих робіт, адже всім нам відомо, що малеча по-своєму бачить і відчуває навколишній світ. Виставка «Інтуїтивне мистецтво» – перша виставка Лебединської ЗОШ №5 в стінах музею. В експозиції більше 20 робіт від 10 юних і талановитих художників, віком від 8 до 14 років та їх креативного педагога», –  повідомила куратор виставки – науковий співробітник музею Алла Подвезько.

Організована виставка в рамках започаткованого проекту «Музей – школам», що має на меті популяризацію творчості, виявляти яскраві особистості та сприяти залученню учнів до образотворчого мистецтва.

Загалом, в експозиції – 24 роботи, виконаних в різних жанрах, техніках і стилях – натюрморти, пейзажі, замальовки та абстрактні композиції, виконані Ілоною Кулябкіною (3-А), Маргаритою Хорунжою (3-А), Анною Бакановою (3-Б), Анною Салій (4-Б), Владиславою Меньшиковою (4-Б), Олегом Карпенко (4-Б), Валерією Рибалко (5-Б), Русланою Лащенковою (8-Б), Анастасією Гоголенко (8-Б), Альоною Воронковою (9-Б з індивідуальним навчанням).

Переглядаючи експозицію, можна сміливо сказати, що це твори дітей, вільних у прояві своєї фантазії, не обмежених художніми рамками, роботи дітей, які щиро зображують на папері свої думки, почуття, своє бачення світу.

Кожен з маленьких художників – індивідуальність і має власну мотивацію до творчості, – говорить вчитель образотворчого мистецтва Сніжана Лисак. – Головні правила, яких дотримуються діти – це вчитися слухати внутрішній голос, довіряти своїй інтуїції та успішно й гармонійно прокладати власний шлях у мистецтві.

Усі експоновані на виставці «Інтуїтивне мистецтво» дитячі роботи мають свою душу і змінюють світогляд дорослих. Їхні картини хвилюють і захоплюють, пробуджують почуття прекрасного і зміцнюють віру у все добре, що існує в світі, – говорить міський голова Олександр Бакликов.

Міський голова також вручив Лебединській ЗОШ №5 подяку «за вірне служіння мистецтву, активну  творчу, виховну та просвітницьку  діяльність, а також з нагоди організації  виставки в Лебединському міському художньому музеї».

Яскраві картини викликали жвавий інтерес у присутніх на виставці учнів школи та гостей вернісажу, серед яких були: директор Лебединської ЗОШ №5 Тетяна Нездіймишапка, методист відділу освіти Микола Римар, голова міської громадської організації «Мистецька платформа Лебедина» Іван Мальцев, що привітали юних учасників виставки та побажали їм творчої наснаги, нових успіхів та подальшого розвитку.

Доповнили атмосферу вражень розповіді про свою творчість Ілони Кулябкіної, Анастасії Гоголенко, Владиславою Меньшиковою та чудові музичні вітання від Олі Балабан.

Дитячі твори, поза сумнівом, імпонуватимуть багатьом поціновувачам мистецтва в місті Лебедині. Перші гості виставки вже високо оцінили роботи учасників, які перебувають на початку свого творчого шляху.

Відвідати виставку учнів Лебединської ЗОШ №5 «Інтуїтивне мистецтво» в художньому музеї можна буде до 20 березня 2019 року. Художній музей знаходиться за адресою:  пл. Волі, 17, тел. 2-18-81. Графік роботи: вт.-пт.: з 08:00 до 17:15, сб. з 08:00 до 16:00. Вихідні: неділя та понеділок. Більше інформації на сайті музею – http://artmuseum.lebedyn.org/

Художній музей

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *