Головне управління статистики у Сумській області повідомляє: у січні 2019р. на Сумщині вироблено 7,1 тис.т м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій масі), 24,8 тис.т молока та 25,1 млн.шт яєць. Середній надій молока становив 375 кг.
По виробництву м’яса найкраще спрацювали підприємства Середино-Будського, Липоводолинського та Кролевецького районів; по виробництву молока – підприємства Буринського та Тростянецького районів.
Станом на 1 лютого 2019р. чисельність поголів’я худоби та птиці в усіх категоріях господарств становила: 142,6 тис.голів великої рогатої худоби (у т.ч. 75,1 тис.голів корів), 110,1 тис.голів свиней, 35,4 тис.голів овець та кіз, 4509,3 тис.голів птиці свійської.