Лебединці вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Сьогодні громадськість міста, молодь, представники влади, інститутів громадянського суспільства зібралися біля пам’ятного знаку – кам’яного хреста «Воїнам, що віддали свої життя за Україну» на мітинг-реквієм, присвячений вшануванню подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв «Небесної Сотні».

Ніхто не в праві забути морозні дні 2013-2014 року, коли від напруги закипала в жилах кров, коли в ім’я віри і правди один за одним падали від куль майданівці, аби прорости у наших серцях червоно-чорними квітами пам’яті.

Міський голова Олександр Бакликов під час вступного слова зазначив: «На Майдан люди виходили, перш за все, відстояти людську честь і гідність, вони виходили за те, аби в Україні зламалася вибудувана роками система корупції. Ми не маємо права забувати ці події, коли проливалася кров патріотів. І тільки тоді, коли ми самі змінимо себе, тоді зміниться і держава, і тільки у такому випадку боротьба за цінності, за які гинули люди на Майдані і продовжують гинути зараз, не буде намарною».

Історик, краєзнавець, директор Лебединської спеціальної школи-інтернату Анатолій Удод розповів про загиблих на Майдані та під час бойових дій на сході України наших земляків. Вони пожертвували найдорожчим – своїм життям, щоб змінити хід новітньої історії України та дати їй шанс на світле майбутнє.

Солістка міського центру культури і дозвілля Світлана Циханська виконала музичну композицію «Мамо, не плач».

Присутні вшанували пам’ять загиблих Героїв Небесної Сотні та усіх, хто загинув під час війни на сході нашої країни хвилиною мовчання та покладанням квітів.

 

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *