У полі зору захист прав дітей

12 лютого у стінах Лебединської міської ради відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини.

Під час роботи комісії її членами було розглянуто та задоволено клопотання однієї зі шкіл міста щодо надання дозволу на відрахування учня у зв’язку з переводом його до загальноосвітньої вечірньої (змінної) школи.

Членами комісії також розглянули та надали дозвіл на оформлення в установленому законом порядку речових прав на нерухоме майно, користувачем якого є малолітній. Комісією також був наданий дозвіл на вчинення правочину, зокрема продажу квартири, частина якої належить малолітній.

Під час роботи комісії було розглянуто та надано статус дитини-сироти у зв’язку із смертю матері, батько записаний відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України. Було також розглянуто 2 справи стосовно надання до суду письмового висновку комісії щодо доцільності позбавлення батьківських прав відносно дитини та прийняті відповідні рішення.

Розглянули члени комісії і питання стосовно виконання ухвали суду у цивільній справі про позбавлення батьківських прав відносно дитини щодо з’ясування думки одного із батьків про позбавлення його батьківських прав.

Також члени комісії затвердили індивідуальний план соціального захисту дитини-сироти.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *