Крути: і сум, і біль, і вічна слава

29 січня український народ щорічно вшановує пам’ять юних борців за волю, які опинилися заручниками тих страшних обставин та полягли у нерівному бою під залізничною станцією Крути у далекому 1918 році. Цей бій став символом героїзму та відданості Українській державі, а 29 січня – Днем скорботи за українською молоддю та Днем величі духу української нації.

До трагічної дати бібліотеки міста організували і провели ряд заходів з метою виховання у молоді почуття поваги до тих, хто заради незалежності країни ризикує власним життям як 100 років тому, так і в наш час. В бібліотеці №1 для учнів 11 класу ЗОШ №3 (кл. керівник Людмила Ярошенко) були проведені історичні паралелі «Герої Крут і Майдану». Зануритись в історію нашої держави, згадати сторінки боротьби юних патріотів України допомогла бібліотекар Валентина Гримайло. Вона звернула увагу присутніх на літературу, представлену на книжковій виставці «Цвіт, що осипавсь під Крутами». Лейтмотивом заходу було проведення паралелі між подвигом воїнів Крут та героями Майдану. Присутні, затамувавши подих, переглянули документальний фільм «Пам’ятай про Крути!», взяли участь у тематичній вікторині, вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Працівниками бібліотеки №2 була проведена історична година «Герої Крут – відлуння подвигів кривавих». У читальній залі книгозбірні оформлено книжкову полицю «Крути – смолоскип в майбутнє». Учасники заходу ознайомилися з документальними творами, присвяченими героям Крут.

«Січень. 1918. Крути.» – під такою назвою пройшла бесіда-спомин для юних відвідувачів бібліотеки №3.

Завідуюча міською бібліотекою №1 Світлана Дворницька.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *