У Лебедині відбулася презентація книги «Герої нашого часу: 19 історій ветеранів АТО»

Сьогодні у стінах Лебединського районного краєзнавчого музею відбулася презентація книги Сумської письменниці та журналіста Алли Акименко з патріотичною назвою «Герої нашого часу: 19 історій ветеранів АТО». У виданні опубліковані розповіді про жителів та уродженців Сумщини, зокрема і Лебединщини, які брали участь у боротьбі за свободу і незалежність України на полях неоголошеної війни у 2014-2018 роках та повернулися до мирного життя.

Автор нарисів, сумська журналістка Алла Акіменко працювала над книгою 9 місяців. Вона об’їздила усі 18 районів області та обласний центр, зустрічалася з ветеранами АТО, їх родинами, друзями. Найважче, розповіла Алла, було розговорити героїв книги, адже у кожного з них свій біль, який словами не опишеш.

На заході були присутні учасники АТО, які проживають у місті і районі, а також один із героїв цієї книги – ветеран АТО, житель Лебединського району Микола Мамайко.

На презентацію завітали також представники влади міста і району – заступник міського голови Олена Кірєєва, заступник голови районної ради Світлана Горошко, начальник управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Лебединської міської ради Валентина Губська, начальник управління соціального захисту Лебединської райдержадміністрації Тамара Об’єщик.

Перегортаючи сторінки цієї книги ми знайомимося з нашими Героями – Ігорем Лугиною, Сергієм Кознієнком, Едуардом Пінчуком, Юрієм Жуковим, Андрієм Пасюгою, Юрієм Негребою, Дмитром Лисенком, Юрієм Корхом, Юрієм Сусло, Миколою Мамайко, Дмитром Висоцьким, Миколою Цегельником, Володимиром Гейком, Дмитром Яновським, Олександром Карпенком, Олександром Черненком, Олександром Мірошниченком, Мирославом Ляшком і Андрієм Косенком. 19 історій і всі об’єднані в спільну мету – захист України, захист своєї родини і усіх нас.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *