Сумщині – 80!

У насиченому святковими датами січневому календарі для кожного жителя Сумщини 10 січня – окрема і визначна подія! Цього дня, 10 січня 1939 року, з частин районів трьох областей: Харківської, Полтавської та Чернігівської, було офіційно створено територіальну одиницю, яка для всіх нас стала рідною домівкою – Сумську область. І вже 80 років для всіх жителів Слобідської України Сумщина є славетною і священною, єдиною і рідною землею.

З нагоди цієї непересічної події творчий колектив Лебединського міського центру культури і дозвілля запросив жителів та гостей міста на культурно-мистецький захід під назвою: «Натхненна у праці, увічнена в пісні — квітує Сумщина моя!».

 

Відкриваючи  урочисту частину святкування, всіх присутніх зі святом привітав міський голова Олександр Бакликов. А далі з головної сцени міста лунали  пісні про Сумщину, про рідний край, про Україну у виконанні кращих творчих колективів міського відділу культури і туризму: народного аматорського хорового колективу  ветеранів (керівник  Надія Деменко, концертмейстер  Анатолій Костенко),  зразкового дитячого вокального ансамблю «Феєрія»  (керівник  Олена Червяк),  солістів  міського центру культури і дозвілля Ольги Пащенко, Олени Червяк, Людмили Щербань, Людмили Порядинської, Світлани Циханської, Анастасії Баль та Тетяни Бондар. Веселим запальним танцем порадував  глядачів  виступ хореографічного колективу «Фреш» ДШМ (керівник Олена Єршова). Всі номери концертної програми гармонійно сплелися в єдину  рапсодію,  демонструючи любов до Сумщини, до неньки – України.

Відділ культури та туризму.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *