Мінфін відкрив дані всіх місцевих бюджетів

В Україні запрацював державний веб-портал для моніторингу за розподілом коштів – openbudget.gov.ua/local-budget. Про це повідомляє розробник порталу ДП «Відкриті публічні фінанси» у Facebook. На сайті можна вибрати населений пункт та досліджувати, як формується його бюджет: скільки у ньому власних надходжень, а скільки дотується державою та іншими місцевими бюджетами.

Що це означає?

  • Тепер громадяни зможуть контролювати використання бюджетних коштів як на рівні своєї області, так і на рівні села/селища.
  • Всього відкриті дані 9603 місцевих бюджетів, інформація оновлюється щомісяця.
  • На порталі представлена ​​інформація про доходи та витрати кожного окремого місцевого бюджету.
  • Тепер кожен зможе дізнатися, як формується бюджет населеного пункту: скільки в ньому власних надходжень, а скільки дотується державою та іншими місцевими бюджетами.
  • Можна перевіряти витрати — куди і на що місцева влада спрямовує фінансовий ресурс.

ДП «Відкриті публічні фінанси» — команда розробників IT-проектів для держсектора. Держпідприємство створено для забезпечення ефективного супроводу проектів, що стосуються відкритих публічних фінансів, реалізації концепції створення ІІАС «Прозорий бюджет», а також для впровадження всіх інших проектів в сфері відкритих даних — державних реєстрів та порталів.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *