Лебединці відзначили День Гідності та Свободи

21 листопада в Україні відзначають п’яту річницю початку Революції Гідності – День Гідності та Свободи. Цього дня віддають шану патріотизму й мужності громадян, які у листопаді 2013 року – лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Сьогодні молодь міста, громадськість, представники інститутів громадянського суспільства, представники влади міста і району зібралися на мітинг аби ще раз продекламувати ідеї, заради яких українці вийшли на Майдан та вклонитися пам’яті тих, хто поклав за це своє життя під час буремних подій осені 2013 – го.

Перший заступник міського голови Ольга Зікєєва зазначила, що ми не маємо права забувати, заради чого гинули люди на Майдані, а також підкреслила, що герої, які загинули під час Євромайдану живі доти, доки жива пам’ять про них.

Історик, краєзнавець, письменник, Почесний громадянин міста Лебедина Борис Ткаченко зробивши екскурс в історію, акцентував увагу присутніх на тому, що український народ завжди боровся за волю, незалежність, дотримання прав і свобод людини і громадянина.

З промовою звернувся до учасників мітингу і краєзнавець Володимир Кравченко, висловивши побажання, щоби українцям більше ніколи не доводилось відстоювати свої права ціною власного життя.

Пам’ять про загиблих героїв присутні вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку «Кам’яного хреста захисникам України».

На знак вшанування пам’яті загиблих Героїв Небесної Сотні пролунала патріотична музична композиція “В нашому серці” у виконанні солістки міського центру культури і дозвілля Людмили Орел.

Коли восени 2013 року для українського суспільства стало очевидним, що країна стрімко рухається до цілковитого авторитаризму з його зневагою до засадничих прав людини, тотальною корупцією, свавіллям правоохоронних органів, репресіями та терором, це і змусило українців вийти спочатку на вулиці Києва, а потім і інших міст України. Кожен пам’ятає, як стрімко і драматично розгорталися події – від мирних зібрань студентства до масових мітингів, палаючих шин, «коктейлів Молотова» і бруківки, що стала зброєю в руках протестувальників. Але найтрагічнішим стало те, що відстоювання власної гідності та свободи вартувало українцям 106 убитих і понад 2 тис. поранених. І це була лише ціна 3-х місяців Євромайдану. Варто також пам’ятати, що обраний українським народом шлях хоч і важкий, але незворотний – події, які почалися біля монументу Незалежності ввечері 21 листопада 2013 року тривають і досі. Гідність не купиш за жодні гроші. Вона або є, або її нема. І українці – Небесна Сотня, воїни АТО, волонтери, кримські татари та українці, що незаконно сидять у путінських тюрмах – довели, що вона в них є. Свободу ж треба виборювати, а виборовши – відстоювати.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *