День працівників харчової промисловості встановлений «…на підтримку ініціативи працівників харчової промисловості, а також професійних спілок…» згідно з Указом Президента від 8 серпня 1995 року і відзначається у третю неділю жовтня. Харчова промисловість України – це понад 5000 великих, середніх і малих підприємств, які виробляють широкий асортимент продуктів харчування. Провідними галузями харчової промисловості України є цукрова, м’ясна, молочна, олійножирова, плодоовочева консервна, кондитерська, спиртова, виноробна, соляна. За кількістю зайнятих та за обсягом валової продукції харчова промисловість належить до найважливіших галузей господарства у більшості країн світу, і в Україні зокрема. Специфіка галузі така, що від дбайливих рук залежить і кількість, і якість продуктів, які українці щодня оцінюють і цінують. Від щирого серця вітаємо трудівників харчової промисловості з професійним святом і бажаємо успіхів у своїй галузі без негараздів і втрат, щастя, злагоди, добробуту, міцного здоров’я та всього найкращого!