Лебединщина долучилася до всесвітньої акції «Walk for Freedom/Хода за свободу»

18 жовтня у Лебедині відбулась акція «Walk for Freedom/Хода за свободу» – мовчазна і мирна хода, у якій взяли участь представники міської і районної влади, посадові особи органів місцевого самоврядування, державні службовці, правоохоронці, вчителі, студентська і учнівська молодь, представники інститутів громадянського суспільства, громадськості. Акція приурочена Європейському дню боротьби з торгівлею людьми та спрямована на підняття рівня обізнаності населення щодо цієї проблеми.

Міський голова Олександр Бакликов зазначив, що, як не прикро констатувати факт, але сучасне рабство – це міжнародний злочин, жертвами якого стають усі нації і люди усіх рівнів достатку, а тому суспільство має консолідувати зусилля задля попередження та усунення цього негативного явища.

Під час акції було зачитано Декларацію свободи, а учні загальноосвітньої школи № 6 та спеціалізованої школи № 7 долучилися до акції хореографічним флешмобом.

Торгівля людьми – це злочин, жертвами якого можуть стати чоловіки, жінки і діти, як з метою примусової праці, так і сексуальної експлуатації. Нині у світі понад 21 мільйон людей є жертвами примусової праці. Чоловіки, жінки і діти потрапляють до рук торговців людьми, як у власних країнах, так і за кордоном.

Більше фото у альбомі “Walk for freedoom/Хода за свободу”

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *