Під контролем епізоотична ситуація в місті

1 жовтня у стінах Лебединської міської ради відбулося чергове планове засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії. Під час роботи членами комісії було розглянуто питання щодо зняття карантинних обмежень у зв’язку із зафіксованим випадком сказу у одному із приватних домогосподарств міста, накладених протокольним рішенням комісії від 30.07.2018.

Як повідомив начальник Лебединського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Олександр Скварча, спеціалістами Лебединської районної державної лікарні ветеринарної медицини проведено епізоотичне обстеження випадку захворювання лисиці на сказ та вжито комплекс заходів щодо локалізації та ліквідації вогнища інфекції у неблагополучному щодо сказу приватному господарстві за адресою вул. Боднівка ЗА. Спеціалістами Лебединської районної державної лікарні ветеринарної медицини було проведено подвірні обходи з метою виявлення хворих і підозрілих на захворювання сказом тварин та проведення антирабічних щеплень здорових тварин. На сьогодні проводяться планові щеплення собак і котів проти сказу, всього на території міста щеплено 1795 собак та 1510 котів, безпосередньо в осередку інфекції по вулиці Бондівка та Будильська – 153 собаки та 137 котів. Проведено дезінфекцію місця, де знаходилася хвора тварина, з наступним дослідженням на якість дезінфекції в Лебединській міжрайонній державній лабораторії ветеринарної медицини.

Проведено роз’яснювальну роботу серед населення стосовно профілактики сказу тварин. Проведено заключну дезінфекцію місця, де знаходилася хвора тварина, з наступним дослідженням на якість дезінфекції у Лебединській міжрайонній державній лабораторії ветеринарної медицини (звіт про результати дослідження №000799./18 від 01.10.2018).

Лебединською районною організацією Українського товариства мисливців та рибалок проводилися перевірки мисливських угідь на предмет виявлення підозрілих на захворювання сказом тварин на території прилеглої зони. Відповідно до довідки Лебединської районної організації Українського товариства мисливців та рибалок на території мисливських угідь прилеглої зони бродячих собак та котів не виявлено.

Під час карантинних обмежень було заборонено вивезення та переміщення собак і котів за межі неблагополучної зони.

В зв’язку з тим, що усі заходи з локалізації та ліквідації вогнища сказу виконані згідно Закону України «Про ветеринарну медицину» та відповідно до діючої інструкції по боротьбі зі сказом тварин, членами комісії було прийнято рішення зняти карантинні обмеження по сказу у приватному домогосподарстві мешканця Лебедина.

Також членами комісії було вирішено продовжити виконання профілактичних заходів, передбачених чинною інструкцією щодо профілактики та боротьби зі сказом тварин та Законом України «Про ветеринарну медицину».

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *