Важливі питання розглянуті черговою сесією міської ради

27 вересня відбулася чергова сесія Лебединської міської ради сьомого скликання, на порядок денний якої було винесено багато важливих питань.

Основним питанням, розглянутим депутатським корпусом під час роботи пленарного засідання, був стан законності, заходи щодо її зміцнення та результати діяльності Роменської місцевої прокуратури на території Лебединської міської ради за перше півріччя 2018 року. За словами керівника Роменської місцевої прокуратури Володимира Кузченка, у першому півріччі 2018 року на території міста Лебедина та Лебединського району зареєстровано 3078 заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події (по місту – 1984, по району – 1094). З них 221 з ознаками кримінальних злочинів, в тому числі по місту 134.

По Лебедину розкрито 51 % злочинів від їх загальної кількості при середньообласному відсотку – 49,9%. При цьому, на території міста розкрито 76 злочинів.

У 2018 році у Лебедині на 50% зменшилась кількість вчинених особливо тяжких злочинів, менше вчинено грабежів та розбоїв. Впродовж звітного періоду не вчинено вбивств, нанесення тяжких тілесних ушкоджень. У той же час, відбулось збільшення вчинення злочинів проти власності більше ніж на половину , зокрема крадіжок та шахрайств.

У місті відслідковується зменшення кількості злочинів, пов’язаних з порушенням правил безпеки руху, незаконного заволодіння транспортними засобами, зокрема зменшилась кількість незаконних заволодінь транспортними засобами. Також збільшилась кількість виявлених злочинів, вчинених у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров’я населення.

Внаслідок здійснення профілактичних заходів вдалося не допустити злочинності у підлітковому середовищі. Упродовж І півріччя кількість злочинів, вчинених неповнолітніми, а також за їх співучасті не збільшилась.

Також зменшилась кількість злочинів, скоєних особами, які раніше вчиняли кримінальні правопорушення у порівнянні з минулим роком.

Роменською місцевою прокуратурою вживалися заходи координаційного характеру, зусилля правоохоронних органів регіону направлялися на протидію злочинам та іншим правопорушенням. За участю представників органів державної влади, місцевого самоврядування проведено координаційну нараду керівників правоохоронних органів регіонів, що підпадають під юрисдикцію місцевої прокуратури, 2 – спільні (міжвідомчі) наради, забезпечено роботу 7 міжвідомчих робочих груп по боротьбі з окремими видами злочинів.Завдяки вжитим заходам розкрито цілий ряд резонансних злочинів, в тому числі 133 крадіжки, 8 грабежів, 3 розбійні напади, 6 дорожньо-транспортних пригод, 5 незаконних заволодінь транспортними засобами, 1 заподіяння тяжкого тілесного ушкодження. До різних видів покарання засуджено 202 особи.

У сфері представництва інтересів громадян та держави в судах пред’явлено 30 позовів на загальну суму 22,9 млн. грн. Задоволено 19 позовів на суму 318 тис. грн. З початку року заходами представницької діяльності до земель запасу державної та комунальної власності повернуто 244 га землі, що становить 21,2 % від загальної площі повернутих земель по області. Реально виконано рішення судів на суму 1,2 млн. грн.

Представницькими засобами забезпечено ефективне реагування з питань захисту прав дітей. Направлено до суду 11 позовів на загальну суму 3,4 млн. грн. Задоволено 2 позови. За втручання прокурора попереджено незаконне витрачання бюджетних коштів на суму 1,5 млн. грн.

В ході здійснення нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян внесено 59 документів прокурорського реагування, притягнуто до відповідальності 33 посадовця. Забезпечено участь у розгляді судом 200 кримінальних проваджень з постановлениям вироків.

Депутати та присутні на сесії представники громадськості міста поцікавилися у керівника прокуратури з приводу розслідування заяв про невиділення інсуліну хворим на діабет жителям міста, на що Володимир Кузченко відповів, що за цим фактом внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, а також зазначив, що розслідування щодо цього здійснює не прокуратура, а поліція та запевнив, що як тільки буде щось відомо, то про це обов’язково буде проінформована громадськість. Міський голова зазначив, щог Лебедин – єдине місто, де хворих на діабет ділять на жителів міста та села, в інших містах витрати на інсулін покриваються за рахунок балансоутримувача медичної установи. Згідно статутних документів, забезпечити хворого, який звертається до лікарні, необхідними ліками, тобто надати йому необхідну медичну допомогу – це обов’язок і персональна відповідальність головного лікаря. Тим паче, що минулоріч депутатський корпус Лебединської міської ради одноголосно прийняв звернення з пропозицією до депутатів районної ради передати лікарню на баланс місту. Сума медичної субвенції, переданої міським бюджетом районному цьогоріч складає більше 25 мільйонів, не враховуючи 144 тисяч гривень, виділених з міського бюджету безпосередньо на інсулін.

Також депутатським корпусом було розглянуто блок земельних питань, погоджено зміни до Програми соціально-економічного розвитку міста на 2018 рік, зокрема виділено додатково 776,52 тис. для співфінансування придбання автогрейдера, так як Лебединська міська рада виграла конкурс інвестиційних проектів, які можуть бути реалізовані на території Сумської області за рахунок коштів Державного фонду регегіонального розвитку. Частка співфінансування складає 49 % коштів державного бюджету та 51 % коштів міського бюджету.

Відповідні зміни були внесені і до Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства на 2018 рік та міського бюджету на 2018 рік.

Депутати також розглянули депутатське звернення Юрія Олещенка стосовно певних проблем з каналізацією мешканців будинку 63 А на вулиці Тараса Шевченка.

Крім цього, було розглянуто багато інших важливих питань.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *