Відбувся семінар для безробітніх громадян на тему: «Легальна зайнятість»

22 серпня 2018 року за сприянням Лебединської міськрайонної філії Сумського ОЦЗ та начальника відділу аналізу і прогнозування економічного розвитку і торгівлі – інспектора праці Король Альони Вікторівни, головного спеціаліста відділу аналізу і прогнозування економічного розвитку і торгівлі – інспектора праці Корчменко Юлії Сергіївни відбувся семінар для безробітніх громадян на тему: «Легальна зайнятість».

Під час семінару безробітним громадянами  розповіли про ризики, на які наражається роботодавець при фактичному допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту).

Під час доповіді інспектори проінформували присутніх про основні трудові права працівників. При цьому акцентували увагу на праві найманих працівників одержувати роботу з оплатою праці не нижче встановленого державою мінімального розміру.

Крім того, інспектори доповіли про внесені зміни у трудове законодавство. Зокрема, зазначили, що юридичні та фізичні особи – підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення.

Слід зазначити, що зустрічі зі слухачами Лебединської міськрайонної філії Сумського ОЦЗ планують проводитись і надалі.

Управління економіки

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *