Сплати сьогодні – не потрапиш під дію другого пакету законів #ЧужихДітейНеБуває потім

Другий пакет Законів #ЧужихДітейНеБуває хоч і набере чинності тільки 29 серпня, проте, аліментники бояться його вже зараз. Так, житель Конотопщини сплатив 28 тисяч гривень аліментів, щойно дізнавшись від державного виконавця про неминуче нарахування 20 % штрафу, що відбудеться менш, ніж за місяць, у зв’язку з наявністю заборгованості, накопиченої за рік несплати. На Лебединщині ж батько не сплачував аліменти сину Владиславу. Так і накопичив майже 28 тисяч гривень боргу, за що й потрапив у Реєстр боржників.

Коли виникла потреба  перереєструвати власний будинок, нотаріус відмовив боржнику у вчиненні нотаріальних дій. Отож довелося спочатку сплатити заборговане дитині, а тоді забезпечувати своє буття.

Закон #ЧужихДітейНеБуває працює, забезпечуючи українським дітям право на отримання аліментів. Другий пакет законів, який вступає в дію з 29 серпня, надасть нового імпульсу  цій важливій соціально значимій справі.

Матеріал надано Лебединським міськрайонним відділом державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Сумській області.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *