Батько з Лебединщини примусово сплатив 80 тисяч гривень аліментів

Понад 80 тисяч гривень аліментів заборгував житель Лебединщини синові Артему. Вжиті державним виконавцем заходи примусового характеру, а саме: обмеження боржника у праві керування транспортними засобами, виїзду за межі України, полювання та користування зброєю, а також накладення арешту на рахунки та майно чоловіка, змусили останнього сплатити аліментну заборгованість у повному обсязі.

Нагадаємо, Президент України підписав другий пакет Законів #ЧужихДітейНеБуває, що посилюють відповідальність злісних неплатників аліментів.

Серед новацій – додаткові фінансові санкції для батьків-боржників, автоматизований арешт їх коштів, кримінальна відповідальність за ухилення від відпрацювання боргу перед своїми дітьми на суспільно-корисних роботах, а також можливість втратити чиновницьке крісло за борг перед дитиною. Нові санкції будуть застосовуватись після набрання чинності Законом.

Матеріал надано Лебединським міськрайонним відділом державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Сумській області.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *