Запрошуємо на виставку «Сяйво святинь: православний Лебедин»

З 20 липня 2018 року Лебединський міський художній музей ім. Б.К. Руднєва спільно з депутатом Сумської обласної ради Валерієм Чалим гостинно запрошують мешканців та гостей міста відвідати виставку сакрального мистецтва «СЯЙВО СВЯТИНЬ: ПРАВОСЛАВНИЙ ЛЕБЕДИН», присвячену 1030-річчя хрещення Київської Русі.

Особливість виставки в тому, що вона об’єднала в собі церковний канонічний стиль ікон, живопис, художню фотографію та фольклорні уявлення українського народу.

В експозиції виставки представлені рідкісні зразки іконописних творів з фондів музею, живописні твори на релігійну тематику відомих сумських та українських художників ХХ століття: Івана Гапоченка, Сергія Півторака, Лесі Приймич, Володимира Чевгуза та ін., а також серію розфарбованих фотосвітлин лебединських церков початку ХХ століття. Більшість із них будуть представлені публіці вперше.

Відкриття виставки відбудеться 20 липня 2018 року (о 14:00). Триватиме виставка до 20 серпня 2018 року. Лебединський міський художній музей ім. Б.К. Руднєва знаходиться за адресою:  пл. Волі, 17, тел. 2-18-81. Графік роботи: вт.-пт.: з 08:00 до 17:15, сб. з 08:00 до 16:00. Вихідні: неділя та понеділок. Сайт музею – http://artmuseum.lebedyn.org/

Художній музей

 

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *