Актуальні питання обговорювались з керівниками навчальних закладів міста

2 липня міський голова Олександр Бакликов провів робочу нараду з директорами закладів загальної середньої освіти, дошкільної освіти міста та позашкілля, під час якої були обговорені важливі питання.

Зверталася увага на підготовку до впровадження Нового державного стандарту початкової освіти, особливості практичної реалізації сучасного освітнього простору, проблемні питання, які виникають при підготовці закладів освіти до роботи в умовах Нової української школи.

Також говорили про вакцинацію дітей, які відвідують навчальні заклади міста. Зокрема, у  статті 15 Закону України «Про захист населення від інфекційних захворювань» викладено наступне: «Прийом дітей до виховних, навчальних, оздоровчих та інших дитячих закладів проводиться за наявності відповідної довідки закладу охорони здоров’я, в якому дитина перебуває під медичним наглядом. Довідка видається на підставі даних медичного огляду дитини, якщо відсутні медичні протипоказання для перебування його в цій установі, а також якщо їй проведено профілактичні щеплення згідно з календарем щеплень і вона не перебувала в контакті з хворими на інфекційні хвороби або бактеріоносіями. Дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячих закладів не дозволяється». Згідно зі статтею 3 Конституції України: «Людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю». Інтереси однієї особи не можуть домінувати над інтересами держави в питанні забезпечення безпеки життя і здоров’я його громадян. Дитина, яка не отримала щеплень, передбачених графіком, стає потенційно небезпечною для оточуючих. Крім того, вона і сама піддається підвищеному ризику захворіти, відвідуючи місця масового скупчення людей.

Під час наради обговорювались питання стосовно перевірок навчальних закладів інспекторами праці, а також представниками Держпродспоживслужби.

Крім цього, під час наради звернули увагу директорів шкіл на необхідності забезпечити можливість випускникам 9-х класів продовжити навчання у школах міста в зв’язку з відсутністю цьогоріч державного замовлення у ДПТНЗ “Лебединське вище професійне училище лісового господарства” за інформацією Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *