У Лебедині відбулася нарада з питань підготовки до впровадження Нового державного стандарту початкової освіти

5 червня на базі ВКНЗ СОР “Лебединське педагогічне училище ім. А.С. Макаренка” працівниками Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації була проведена чергова кущова нарада за участю керівників, методистів та головних бухгалтерів органів управління освітою, директорів закладів загальної середньої освіти та учителів початкових класів, які працюватимуть з першокласниками міста Лебедина, а також Лебединського та Липово-Долинського районів.

Куратор освітньої галузі Сумщини Вікторія Гробова поінформувала присутніх щодо особливостей практичної реалізації сучасного освітнього простору, проблемних питань, які виникають при підготовці закладів освіти до роботи в умовах Нової української школи. Також Вікторія Павлівна розповіла про особливості модернізації навчального процесу відповідно до нового Державного стандарту початкової освіти, сучасні кабінети й електронні засоби навчання.

Під час наради було наголошено на вагомості такої організації освітнього простору, яка забезпечить реалізацію ідейних засад Нового державного стандарту початкової освіти: презумпцію талановитості дитини, рівний доступ до освіти і відсутність будь-яких форм дискримінації.

У ході конструктивного діалогу з освітянами було з’ясовано стан підготовки до успішного втілення всіх аспектів нового освітнього середовища, проблемні питання та способи їх результативного вирішення.

Директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації також акцентувала увагу і на тому, що проблеми, які виникають при впровадженні Нового державного стандарту початкової освіти на місцях не потрібно замовчувати, слід негайно відшукувати оптимальні шляхи вирішення

Освітянам також надано роз’яснення щодо дотримання порядку зарахування дітей до 1 класу закладів загальної середньої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 16.04.2018 № 367, Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа».

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *