Стан галузі тваринництва у Сумській області

Головне управління статистики у Сумській області повідомляє: у січні–квітні 2018р. на Сумщині вироблено 23,2 тис.т м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій масі), 120,4 тис.т молока та 115,6 млн.шт яєць.  Середній надій молока у порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшився на 60 кг і становив 1709 кг.

По виробництву м’яса найкраще спрацювали підприємства Недригайлівського та Ямпільського районів; по виробництву молока – Шосткинського району.

Чисельність поголів’я худоби та птиці на 1 травня 2018р. становила 156,1 тис.голів великої рогатої худоби (у т.ч. корів – 78,8 тис.голів), свиней – 117,7 тис.голів, овець та кіз – 48,2 тис.голів, птиці – 4678,3 тис.голів.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *