Генетичний код: лебединці вийшли на парад вишиванок у центрі міста

17 травня лебединці урочисто відсвяткували Всесвітній День вишиванки.

Ідея акції «Всесвітній день вишиванки» зародилася у 2006 році серед студентів факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Більш ніж за десятиріччя традиція поширилася на всю Україну та навіть за її межі. Всесвітній день вишиванки відзначається щороку у третій четвер травня. Це свято не має ніякого політичного чи релігійного підґрунтя, а лише покликане популяризувати українську культуру і традиції.

Як показує досвід, люди у День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже у стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів. Саме з таким святковим настроєм сотні лебединців одягли вишиванки та вийшли на парад, який розпочався на вулиці Героїв Майдану і пройшов до Соборної площі, де на гостей свята чекали урочистості з нагоди Дня вишиванки.

Зі щирими вітаннями з нагоди свята до містян звернувся міський голова Олександр Бакликов та відмітив таку чудову тенденцію, що з кожним роком, все більше громадян нашої країни одягають вишиванки не лише на свята, але і як повсякденне вбрання. Також Олександр Миколайович висловив побажання, щоби якомога швидше настав той час, коли поряд з рідними і друзями на святах будуть стояти молоді хлопці і дівчата, які наразі мужньо захищають нашу країну на сході. Міський голова подякував усім, хто турбується про українські традиції, побажав присутнім здоров’я, достатку, щоб у душах містян завжди було так сонячно і тепло, як цього прекрасного дня.

Представникам навчальних закладів, установ, жителям та гостям міста було запропоновано покласти квіти до пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку. Міський голова разом із першим заступником Ольгою Зікєєвою та секретарем міської ради Оксаною Древаль поклали квіти та вшанували пам’ять великого Кобзаря.

Творчими виступами мешканців міста та гостей свята вітали учасники вокального ансамблю ЗОШ №7 «До-мі-сольки» (керівник Оксана Бубон), вокальний колектив «Перлинки» ЗОШ №5 (керівник Лариса Шелепова), вокальний колектив «Гармонія» ЗОШ №5 (керівник Лариса Шелепова), вокальний ансамбль ЗОШ №7 «Струни серця» (керівник Оксана Бубон), хореографічний колектив «Фреш» (керівник Олена Єршова) дитячої школи мистецтв, хореографічний колектив «Соняшник» (керівник Ірина Усенко) центру позашкільної освіти, студенти педагогічного училища – Надія Леонтієва, Владислав Мірошніченко, Віта Чернишова, Софія Бубон, Олександра Зінченко, Марина Гончаренко та Ілона Півторака, студентки медичного училища Яна Якуніна та Тетяна Кривець, соліст Станіслав Ляшко та  вокальний ансамбль «Феєрія» міського центру культури і дозвілля (керівник Олена Червяк), артисти міського центру культури і дозвілля – Тетяна Бондар, Юліана Романенко, Ольга Пащенко, Еліна Грачова, Світлана Циханська, Людмила Щербань, Олена Червяк, Світлана та Маргарита Попельнух.

Веселий настрій, танці та гучна музика заполонили центр міста. Тож запевнимо, що без піднесеного настрою ніхто із заходу не пішов.

 

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *