Лебедин відзначив 73-тю річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Зранку 9 травня, з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у селах Куданівка та Токарі, підпорядкованих Лебединській міській раді, пройшли меморіальні заходи. Хвилиною мовчання та покладанням квітів присутні вшанували пам’ять тих, хто віддав власне життя за мирне небо над нашими головами. Ветеран Другої світової війни Іван Васильович Безвершенко під час мітингу в с. Куданівка пригадав жорстокі бої у Прибалтиці, розповів про своє поранення та перебування у госпіталі.

Пригадати усіх, хто ціною власного життя і здоров’я виборов перемогу для рідної землі та вшанувати пам’ять тих, хто з фронту так і не повернувся зібралися сотні лебединців біля Меморіалу Слави.

«Друга світова забрала десятки мільйонів життів, у її вогнище було втягнуто 67 держав та близько 80 % населення усієї земної кулі. Тому сьогодні ми зі скорботою згадуємо про ті страшні часи воєнного лихоліття. Втім, на жаль, і зараз Україна потерпає від війни, на сході держави гинуть від ворожих куль наші солдати. Ми з вами маємо зробити все для того, щоби ця війна скінчилася якомога швидше, а також для того, щоби тим, хто повернеться з її фронтів нам не соромно було дивитися в очі», – зазначив  міський голова Олександр Бакликов, звертаючись до присутніх. Також Олександр Миколайович побажав міцного-міцного здоров’я, довгих літ життя, благополуччя, злагоди і достатку, мирного синього неба головами ветеранам Другої світової, учасникам бойових дій та усім учасникам мітингу.

Військовий комісар Роман Перекрестов подякував ветеранам за їх подвиг та висловив глибоку шану усім тим, хто боронив і продовжує боронити рідну землю, відстоювати її суверенітет та територіальну цілісність.

Ветеран Другої світової війни Олександр Васильович Кутковий поділився своїми спогадами про страшні роки війни та побажав лебединцям і гостям міста віри, надії, любові, берегти себе і своїх близьких, цінувати те, що мають.

Голова міської ради старшокласників Анна Березова (учениця 10  класу ЗОШ № 5) урочисто пообіцяла ніколи не забувати безсмертний подвиг ветеранів Другої світової, перповідаючи його наступним поколінням.

Схиливши голови під час хвилини мовчання, присутні вшанували пам’ять полеглих на фронтах війни.

Наприкінці мітингу мешканці міста та його гості поклали квіти до Меморіалу Слави.

Після урочистої частини у лісопарку на усіх бажаючих чекала концертна програма за участю артистів міського центру культури і дозвілля – Хору ветеранів, ансамблю «Гармонь», ансамблю «Лебедина пісня», ансамблю автентичного співу «Стріла», дитячого вокального ансамблю «Феєрія», солістів міського центру культури і дозвілля – Людмили Орел, Світлани Циханської, Єлизавети Зелінської, Еліни Грачової, Ольги Пащенко, Людмили Щербань, Тетяни Бондар, Поліни Влізькової, Людмили Порядинської, Володимира Брисенка, Світлани Попельнух, Сергія Антонченка, Юрія Бондаря, хореографічних колективів «Royal dance», «Фреш», «Соняшник».

 

Альбом “73-тя річниця перемоги над нацизмом у Другій світовій війні”

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *