Звітували про виконання міського бюджету за I квартал 2018 року (+відео)

26 квітня відбулася чергова тридцять п’ята сесія Лебединської міської ради сьомого скликання. У роботі сесії взяв участь депутат обласної ради, закріплений за містом Лебедином Науменко Ігор Вікторович, обраний від радикальної партії Олега Ляшка.

Першочергово секретар міської ради Оксана Древаль зачитала повідомлення фракції ВО «Батьківщтна» про зміну складу фракції, зокрема, вихід з неї депутата Юрія Олещенка.

Робота сесії розпочалася зі зміни складу депутатського корпусу. Голова Лебединської міської виборчої комісії Тетяна Курбанова зачитала присутнім постанову міської виборчої комісії № 38 від 02.04.2018 щодо визнання обраним депутатом у багатомандатному виборчому окрузі наступного за черговістю кандидата в депутати від міської організації «Радикальна партія Олега Ляшка». У постанові йдеться про те, що у зв’язку із достроковим припиненням повноважень депутата міської ради Колесника Анатолія Францовича, визнані повноваження Кравченка Руслана Володимироича. Відповідні зміни були внесені і до рішення міської ради про закріплення за виборчими округами міста Лебедина депутатів – за Русланом Володимировичем відтепер закріплені вулиці Зарудка, Лісова, 19 серпня та пров. Денисенків. Також Кравченка Руслана Володимировича введено до складу постійної комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку, торгівлі та побутового обслуговування населення, охорони навколишнього природного середовища.

Основним питанням порядку денного був звіт про виконання міського бюджету за І квартал 2018. Як повідомила начальник фінансового управління Людмила Чичина, протягом цього періоду до міського бюджету, враховуючи між бюджетні трансферти, надійшло 87 379,9 тис.грн. До загального фонду бюджету, із врахуванням трансфертів  надійшло 86667,2 тис.грн. Надходження  власних доходів до загального фонду міського бюджету забезпечено в сумі  15 094,6 тис.грн.

Основним бюджетоутворюючим джерелом власних доходів загального фонду міського бюджету є податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло 8830,8 тис.грн. Найбільшими платниками податку на доходи фізичних осіб у 2018 році залишаються: ВКНЗ СОР «Лебединське педагогічне училище ім. А.С. Макаренка» – 330,2 тис. грн., міський відділ освіти – 827,9 тис.грн., ДП «Лебединський лісгосп» – 601,1тис.грн., ТОВ «Укртранспневматика» – 414,1 тис. грн., ПАТ “Сумиобленерго” – 409,7 тис.грн. Надходження податку на доходи фізичних осіб збільшилися порівняно до відповідного періоду минулого року по госпрозрахункових підприємствах на 22,8 %, по бюджетних установах зменшилися на 5,1 % (зменшення податкової бази І кварталу 2017 року по Лебединській  ЦРЛ – 555,8тис.грн, Лебединській РДА – 92,9 тис.грн, Лебединській райраді – 30,8 тис.грн).

Акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання  роздрібної торгівлі підакцизних товарів, та акцизного збору з виробленого і ввезеного пального в Україну, надійшло 1842,4 тис.грн. Єдиного податку зараховано 2277,9 тис. грн. В надходженнях податку на майно 1626,8 тис.грн. – це плата за землю. Податку на прибуток підприємств та фінансових установ комунальної власності надійшло 194,7 тис. грн. Рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів надійшло 131,6 тис. грн. За звітний період до міського бюджету надійшло 421,7 тис.грн. плати за надання адміністративних послуг, надходження від орендної плати за користування майном, що перебуває в комунальній власності міста становлять 40,8 тис.грн. Надходження державного мита до міського бюджету склали 15,4 тис.грн. Плати за розміщення тимчасово вільних коштів на депозитних рахунках банків надійшло 18,8 тис.грн.

У звітному періоді до спеціального фонду бюджету міста надійшло 712,6 тис.грн.

За І квартал 2018 року видатки бюджету здійснені в обсязі 83 553,9 тис.грн.

Видатки соціального спрямування (з врахуванням субвенції з державного бюджету) склали 73 476,4 тис.грн., в тому числі по загальному фонду направлено 72 944,0 тис.грн.. Із них направлено: на освіту – 14 705,7 тис.грн., соціальний захист та соціальне забезпечення – 57 362,5 тис.грн., культуру – 711,0 тис.грн., фізичну культуру і спорт – 164,8 тис.грн.

По галузі «Освіта» за звітний період використано 15 229,4 тис.грн. (з них за рахунок освітньої субвенції – 4 603,4 тис.грн.) По загальному фонду видатки становлять 14 705,7 тис.грн. Видатки на харчування в дошкільних навчальних закладах склали 223,4 тис.грн. загального фонду та 158,2 тис.грн. коштів спеціального фонду. По загальноосвітнім школам за рахунок коштів міського бюджету  проведено фінансування на суму 154,8 тис.грн. на харчування  дітей 1-4 класів та дітей пільгової категорії.

По галузі соціального захисту та соціального забезпечення використано 57 365,8 тис.грн., із яких видатки за рахунок субвенції з державного бюджету складають 56 567,9 тис.грн. Проведено виплати малозабезпеченим сім’ям та сім’ям з дітьми в сумі 11 066,6 тис.грн., на утримання 7 дітей в 5 прийомних сім’ях  та 1 будинку сімейного типу, в якому проживає 6 дітей виплачено 167,3 тис.грн., надано пільг та субсидій населенню на ЖКП на суму – 45 275,3 тис.грн., пільг та субсидій населенню на тверде паливо та скраплений газ – 58,7 тис.грн.

Утримання центру соціальної служби  для сім’ї, дітей та молоді  проведено на суму 38,3 тис.грн. На утримання територіального центру профінансовано 605,4 тис.грн.Крім того, за рахунок загального фонду міського бюджету надано: пільг по зору на суму 5,0 тис.грн.; на поховання незастрахованих осіб – 0,6 тис.грн.; компенсація за проїзд хворим на гемодіаліз – 8,1 тис.грн.; матеріальні допомоги по рішенню виконкому – 2,1 тис.грн.; надання одноразової матеріальної допомоги особам з метою проїзду до місця проходження військової служби за контрактом 1,5 тис.грн.; надана матеріальна допомога дітям батьки яких загинули в АТО – 3,6 тис.грн.; виплати грошової компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, інвалідам, дітям – інвалідам, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги – 57,4 тис.грн.; на пільгове перевезення автомобільним  транспортом  (комунальним автобусом) – 21,6 тис.грн.

Витрати по галузі культура та мистецтво склали 716,4 тис.грн. На проведення 5 загальноміських заходів  протягом  І кварталу використано 12,1 тис.грн.

На галузь фізичної культури та спорту використано 164,8 тис.грн., із яких на утримання дитячо-юнацької спортивної школи направлено 153,8 тис.грн., на заходи з фізичної культури та спорту – 6,0 тис.грн. та надано фінансову підтримку громадській організації «Лебединська міська федерація панкратіону України» – 5,0 тис.грн.

На висвітлення діяльності органів влади в засобах масової інформації направлено – 11,4 тис.грн. та на проведення загальноміських заходів в сумі 1,8 тис.грн.

По галузі житлово-комунального господарства протягом звітного періоду було використано 1314,6 тис.грн. На роботи з благоустрою міста витрачено 1291,3 тис.грн.: вулично-дорожня мережа (очистка дорожнього покриття, боротьба з ожеледицею, вивіз сміття) – 822,6 тис.грн.; прибирання парків та скверів, зрізка дерев – 211,3 тис.грн.; вуличне освітлення та зовнішні електромережі – 158,3 тис.грн., в т.ч. відшкодування за спожиту ел.енергію – 138,4 тис.грн; прибирання кладовищ – 94,7 тис.грн.; ліквідація стихійних звалищ – 4,4 тис.грн.

Кошти цільового фонду використані в сумі 9,1 тис.грн.

На виконання угод передано субвенції: на придбання ліків хворим – 60,0 тис.грн., на фінансування центральної районної лікарні, Куданівського та Токарівського фельдшерко-акушерських пунктів для надання медичних послуг населенню міста та сіл, підпорядкованих Лебединській міській раді – 6145,4 тис.грн.(кошти державного бюджету), на фінансування «Обласної програми здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування на 2016-2020 роки» для компенсації пільгового проїзду окремих категорій громадян у сумі 18,9 тис.грн.

За рахунок власних надходжень бюджетних установ проведені видатки на суму 535,5 тис.грн.

Окрім цього, депутати розглянули низку земельних питань, схвалили зміни до Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства, Програми соціально-економічного розвитку, Міської програми соціального захисту населення, Міської програми компенсаційних виплат за пільговий проїзд, міського бюджету на 2018 рік. Було затверджено Міську програму оздоровлення та відпочинку дітей на 2018 рік, загальний обсяг фінансування Програми становить 574,15 тис.грн., з них коштів міського бюджеут – 185, 94 тис.грн., обласного бюджету 127, 325 тис. грн., залучені кошти – 260,855 тис.грн. Внесені зміни до Міської комплексної програми «Освіта», зокрема, з міського бюджету додатково виділено 380, 0 тис.грн. на придбання сучасних меблів та комп’ютерного обладнання для модернізації навчальної бази початкових класів закладів загальної середньої освіти в умовах роботи за Концепцією «Нова українська школа».

Наприкінці пленарного засідання, депутат обласної ради Ігор Науменко подякував депутатському корпусу Лебединської міської ради за ефективну роботу, відзначивши, що усі питання, які виносились на розгляд сесії попередньо були вивчені та детально обговорені депутатами під час постійних комісій.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *