Головне управління статистики у Сумській області повідомляє: у січні–березні 2018р. на Сумщині вироблено 17,2 тис.т м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій масі), 85,1 тис.т молока та 74,9 млн.шт яєць. Середній надій молока у порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшився на 38 кг і становив 1238 кг
По виробництву м’яса найкраще спрацювали підприємства Недригайлівського, Ямпільського та Великописарівського районів; по виробництву молока – підприємства Шосткинського району.
Чисельність поголів’я худоби та птиці на 1 квітня 2018р. становила 154,7 тис.голів великої рогатої худоби (у т.ч. корів – 78,5 тис.голів), свиней – 116,6 тис.голів, овець та кіз – 44,0 тис.голів, птиці – 4419,3 тис.голів.