Квітневий перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам

Білопільське об’єднане управління Пенсійного фонду України повідомляє, що Законом України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій” внесено доповнення до статті 42 Закону “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” щодо проведення щороку з 1 квітня автоматичного перерахунку пенсії, тобто без додаткового звернення осіб, які після призначення пенсії продовжили працювати та набули стажу. Раніше кожні  два роки пенсіонери могли звертатися до територіальних управлінь Фонду із заявою про перерахунок.

Право на перерахунок пенсії з 01.04.2018 року визначено з урахуванням даних про страховий стаж, які містяться в системі персоніфікованого обліку станом на 1 березня 2018 року. Обчислення страхового стажу, що дає право на перерахунок, здійснюється не раніше за день, що настає за днем, по який обчислено страховий стаж під час призначення (чи перерахунку) пенсії.

По 3612 пенсіонерів території обслуговування управління в результаті  такого перерахунку відбулося збільшення їх загального розміру пенсії.

Пенсії перераховані пенсіонерам, які:

продовжують працювати та мають не менш як 24 місяці страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії незалежно від перерв у роботі. У такому разі перерахунок пенсії здійснено на найбільш вигідних умовах: з урахуванням набутого страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії та заробітної плати (доходу), з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію, або з урахуванням страхового стажу та зарплати (доходу), набутих після призначення (попереднього перерахунку) пенсії;

продовжували працювати і мають не менше як 24 місяці страхового стажу та після призначення (попереднього перерахунку) пенсії минуло два роки з дня звернення. У такому разі перерахунок пенсії здійснено з урахуванням набутого страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії та заробітної плати (доходу), з якої призначено (попередньо перераховано) пенсію.

Звертаємо увагу, що надалі такий перерахунок буде здійснюватись для пенсіонерів, що працюють, кожного 1 квітня. Тобто якщо хтось не набув права на такий перерахунок із 1 квітня 2018 року, то його пенсію перерахують без звернення з 1 квітня 2019-го тощо.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *