Стан галузі тваринництва у Сумській області

Головне управління статистики у Сумській області повідомляє: у січні–лютому 2018р. на Сумщині вироблено 11,1 тис.т м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій масі), 50,7 тис.т молока та 43,2 млн.шт яєць. Середній надій молока у порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшився на 29 кг і становив 787 кг.

По виробництву м’яса найкраще спрацювали підприємства Недригайлівського, Ямпільського та Шосткинського районів; по виробництву молока лідирують підприємства Путивльського району.

Чисельність поголів’я худоби та птиці на 1 березня 2018р. становила 149,2 тис.голів великої рогатої худоби (у т.ч. корів – 78,8 тис.голів), свиней – 115,1 тис.голів, овець та кіз – 35,3 тис.голів, птиці – 4561,2 тис.голів.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *