Вітаємо волонтерів Корпусу Миру США

Для початку давайте розберемося, що це таке Корпус Миру?
Корпус миру (англ. Peace Corps) — урядове агентство США, покликання якого – зміцнення миру та дружби між народами світу.
В Україні воно було засноване у 1992 році, коли український Президент Леонід Кравчук та американський Президент Джордж Буш підписали двосторонню угоду про започаткування Корпусу Миру США в Україні.
Відтоді агенство співпрацювало з багатьма прогресивними організаціями. Американські добровольці живуть і працюють пліч-о-пліч з українцями протягом двох років, обмінюючись досвідом та започатковуючи стосунки, які часто триватимуть усе життя.

Волонтери приїхали до нас?
Так, у місто Лебедин завітали два волонтери Корпусу миру з Америки: Джейкоб Сміт (25 років) з штату Міннесота та Габрієль Шієр (23 роки) з штату Вермонт. Вони будуть жити та працювати тут протягом двох років. З адаптацією у нове середовище їм допомагають українські партнери: Свистун Яна (учитель англійської мови у ЗОШ №5) та Криворука Вікторія (викладач англійської мови у ВКНЗ СОР «Лебединське педагогічне училище ім. А.С. Макаренка») та сім’ї, що мали бажання поселити у себе волонтера. Хлопці добре розуміють українську мову, можуть писати та говорити, бо до цього вивчали її 3 місяці. На цьому тижні  Джейкоб та Габрієль матимуть змогу провести свої перші заняття та спробувати себе у ролі вчителя.

Що волонтери будуть тут робити?
Вони викладатимуть англійську мову в  ЗОШ №5 та  ВКНЗ СОР «Лебединське педагогічне училище ім. А.С. Макаренка», проводитимуть тренінги, уроки в школах, організовуватимуть позакласні заходи та реалізовуватимуть громадські проекти, спрямовані на запобігання зловживанню алкоголем, палінню, вживанню наркотиків та розповсюдженню ВІЛ та інше. Також популяризуватимуть здоровий спосіб життя, сприятимуть розвитку навичок у галузях інформаційних технологій, бізнесу, лідерства, громадянської свідомості, екології та кар’єрного розвитку. Волонтери допомагатимуть учителям розширювати асортимент навчальних засобів для роботи з студентами та учнями.

А головне – допомагатимуть дітям набути навичок володіння мовами, які допоможуть їм досягти успіху як в подальшій освіті, так і в майбутній кар’єрі.

Сподіваємося, їм сподобається у нашому невеликому містечку.
Бажаємо їм успіху та наснаги у роботі!

(На фото справа – Вікторія Криварука та Джейкоб Сміт, зліва – Свистун Яна та Габрієль Шієр)

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *