Милосердя й доброта – людства два крила

Напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю, 1 грудня в Лебедині пройшов фестиваль «Милосердя й доброта – людства два крила» та концерт. Гостей з особливими потребами приймали Лебединська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат та міський центр культури і дозвілля.
Це свято незвичайне, адже артисти та аудиторія особливі. На долю цих людей випали нелегкі випробування. Однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя. І кожного разу доводять своїми вчинками, своєю працею, щирою любов’ю та добротою, що вони – такі, як усі. Інвалідність – не вирок.Мабуть, багато хто чув ім’я Нік Вуйчич, це живий приклад того, як людина, що від народження мала інвалідність, досягла всього, що бажала, самостійно розширила рамки своїх можливостей та шокувала світ сильною жагою до життя.
Чи згадати Євгена Богодайка. Він шестиразовий чемпіон та семиразовий призер Літніх Паралімпійських ігор. Хлопець отримує задоволення від улюбленої справи, незважаючи на недоліки тіла. І цей список можна продовжувати безкінечно.
І нашій спеціальній загальноосвітній школі-інтернат теж є чим пишатися – талановитими учнями. Кожен номер святкової програми був не просто цікавий, а щирий, підготовлений з добротою і ласкою.

Цього року участь у фестивалі взяли приблизно 60 діток з обмеженими можливостями: з порушеннями слуху, мови, опорно-рухового апарата та розумового розвитку. Усі вони – учні Лебединської спеціальної школи-інтернат та Лебединського міськрайонного товариства «Мрія». Кожен виступ артистів супроводжувався сурдоперекладом. Усього учасники фестивалю запропонували глядачам близько двох десятків номерів. На сцені вони залюбки демонстрували свої таланти: співали пісні, читали вірші, танцювали.

Привітали їх міський голова Олександр Бакликов, депутат Сумської обласної ради Валерій Чалий, волонтери та численні гості.

На цьому свято не завершилося, адже у стінах міського центру культури і дозвілля відбувся концерт, приурочений до Дня людей з інвалідністю. На сцені для присутніх виступали хореографічні колективи міста, талановиті співаки та артисти міського центру культури і дозвілля. Кожен бажаючий міг насолодитися цим незабутнім дійством.

Підтримали проведення фестивалю та концерту багато підприємців та благодійників міста. Хочемо виголосити подяку: депутату обласної ради Валерію Чалому, приватним підприємцям Світлані Ковальовій та Олександру Андрєєву, Лебединському відділеннію поліції, відділу освіти виконавчого комітету Лебединської міської ради, управлінню праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Лебединської міської ради, відділу молоді та спорту виконавчого комітету Лебединської міської ради, центру позашкільної освіти, голові товариства дітей-інвалідів Таїсії Іванчук, директору Лебединської спеціальної школи-інтернат Анатолію Удоду, Лебединській організації інвалідів, артистам міського центру культури і дозвілля, волонтерам Лебединського педагогічного та медичного училищ.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *