Представники громадськості міста обговорили важливі питання

7 листопада відбулося засідання громадської ради, яка функціонує при виконавчому комітеті Лебединської міської ради. Першочергово представники громадських організацій міста розглянули лист-клопотання  від громадської організації «Лебединська організація пенсіонерів та ветеранів органів внутрішніх справ» з проханням ініціювати звернення громадськості, органів місцевого самоврядування до державних органів, Державної судової адміністрації, інших уповноважених органів щодо організації базового суду на основі Лебединського районного суду Сумської області. Членами громадської ради при виконавчому комітеті Лебединської міської ради одноголосно було прийнято рішення розробити проект звернення та надіслати його до відповідних інстанцій.

Далі члени громадської ради обговорили пропозиції щодо внесення змін до Статуту міста, зокрема зміни стосуються глави 15, де йдеться про загальні збори членів територіальної громади міста та глави 18, де мова йде про місцеві ініціативи. Проект пропонованих змін додається.

Громадською радою було вирішено ініціювати громадські слухання щодо внесення змін до Статуту міста.

Наступним громадські активісти обговорили використання порталу «Відкритий бюджет» та можливості, які він надає, зокрема, стосовно контролю бюджетних фінансів. Також членами громадської ради було вирішено запропонувати міській владі долучитися до цієї системи.

«Відкритий бюджет» – це простий, зручний та зрозумілий формат презентації бюджетної інформації. На єдиному порталі у формі інфографіки громадянин може ознайомитися з основниим бюджетними показниками свого міста або області, скачати необхідні документи тощо. Система «Відкритий бюджет» – це набір з 9 інтерактивних модулів, за допомогою яких громадянин може зрозуміти, яким чином міська влада здійснює акумулювання, розподіл і використання коштів міського бюджету. Система містить деталізовану інформацію про розподіл бюджету у вигляді інтерактивної інфографіки, інформацію про ключові показники виконання бюджетів з можливістю порівняти їх за роками, а також з іншими містами України, інформацію про бюджетний календар міста, карту ремонтів міста, бібліотеку найважливіших документів, що стосуються бюджету міста та інше.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *