Відпочинок в українському дитячому центрі «Молода гвардія»

Декілька днів тому з українського дитячого центру «Молода гвардія» у місті Одеса повернулися після відпочинку та оздоровлення два юнаки пільгової категорії з нашого міста. У одного із них нам пощастило взяти інтерв’ю.Знайомтеся – Дмитро Шаповалов. Йому 14 років, навчається у школі № 7. Відпочивав у УДЦ «Молода гвардія» на 8 тематичній зміні (з 06.08 по 26.08) «Україна починається з тебе», завданням якої було розвинути національно-патріотичну свідомість, створити умови для формування всебічно розвиненої, високоосвіченої, соціально активної особистості.

– Розкажи будь-ласка про твоє перше враження від такої подорожі.
– Я був здивований, бо виявляється, що у межах цього дитячого центру працює три табори: «Сонячний», «Зоряний» та «Прибережний». Я відпочивав у останньому. Зі мною відпочивало ще 30 дітей. Коли ми їхали і заселялися, нас знімали на камеру – це було перше наше завдання. Як виявилося пізніше, нас усім потрібно було зняти два фільми, а потім представити на огляд. Усі діти у таборі були поділені на студії по віку. Особисто я був у 7 студії. Звичайно, це все було так незвично, але з самого початку мені там сподобалося.

– А що ще цікавого було, окрім зйомок фільмів?
– Кожен наш день був перенасичений розвагами. Ми могли обрати гурток. Я спочатку хотів піти у біологічний, щоб підтягнути цей предмет до школи, але матеріал там був розрахований для молодших школярів. Пізніше я намагався піти у гурток для стилістів, бо туди ходили всі гарні дівчата. Але не зміг, бо мені не повірили, що моє бажання є щирим. І от остання моя спроба – спортивна секція з футболу. Тут я вже зміг показати свої таланти. У нас там навіть була Спартакіада.
– Розкажи детальніше. Що це за Спартакіада така?
– Це були змагання між таборами. Там були різні види спорту. Я разом з командою представляв футбол.

– І як результати? Ви перемогли?
– Звичайно. Ми розбили в порох команди з «Сонячного» та «Зоряного» з рахунком 6:1 та 6:0. Наша команда була неперевершена.
– Ваша команда отримала приз?
– Так, кожному учаснику дали грамоту та футбольний м’яч.

– Невже весь час ти присвятив спорту?
– Не зовсім, у таборі ще були різні концерти, вікторини, конкурси, квести. Сумувати було ніколи. До нас навіть приїздив Сергій Бубка, на чиєму рахунку 35 світових рекордів. Його рекорди 6 м 15 см у закритих приміщеннях і 6 м 14 см у відкритому секторі до сьогоднішнього дня ніхто не перестрибнув. А ще ввечері проводилися дискотеки.

– Зрозуміло. Ти знайшов собі товаришів?
– Так, багато. У нас була дружня студія. Мене тепер звуть у Конотоп та інші міста України, щоб я приїздив у гості.

– А що залишилося у твоїй пам’яті найяскравішим моментом?
– Як ми грали у пейнтбол. Було так весело. Змагалися команда на команду 3 раунди. Я перші два намагався звикнути і навчитися, а от в третьому уже розігрався, виходило добре.

– А як же море? Накупався досхочу?
– Було круто. Особливо купатися після шторму. Усі водорослі винесло на берег. Мої шорти досі зелені. Але все ж це неймовірно.
– Хочеться ще раз повторити такий відпочинок?
– Звичайно. Там дуже цікаво, весело. Я дуже радий, що зміг відвідати УДЦ «Молода гвардія». Я ці дні не забуду. Це було найкраще літо у моєму житті.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *