Посмертний медальйон Івана Антоновича Зайця відтепер зберігатиметься у краєзнавчому музеї

22 серпня урочисто передано на зберігання Лебединському районному краєзнавчому музею медальйон нашого земляка – Івана Антоновича Зайця.  10 серпня останки загиблого солдата Червоної армії зі всіма почестями були перепоховані на Троїцькому кладовищі.

Завдяки ініціативі міського голови Олександра Бакликова, наш земляк повернувся на рідну землю та був похований поряд з дружиною. Олександр Миколайович, передаючи медальйон директору краєзнавчого музею Олександрі Чхайло, відзначив колосальний труд пошуковців, які віднайшли останки Івана Антоновича Зайця та багатьох інших, полеглих у роки Другої світової, але так і не похованих за християнськими традиціями.

 

Присутній на заході заступник голови районної державної адміністрації Іван Легкий наголосив на тому, як важливо не забувати історію свого народу та шанувати пам’ять тих, хто виборював право  жити у вільній країні прийдешнім поколінням.

Онук загиблого червоноармійця – Василь Іванович Заєць подякував міському голові за допомогу в організації процесу повернення та перепоховання останків дідуся на Батьківщині.

Відділ з питань внутрішньої політики.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *