Стан галузі тваринництва на Сумщині

Головне управління статистики у Сумській області повідомляє: у І півріччі 2017р. на Сумщині вироблено 29,0 тис.т м’яса (реалізація худоби та птиці на забій у живій масі), молока – 205,2 тис.т, яєць – 206,4 млн.шт.

Перевищили рівень відповідного минулорічного періоду по виробництву м’яса сільгосппідприємства (які складають оперативну звітність) 10 районів Сумщини, з них найбільше: у Глухівському, Путивльському, Буринському та Шосткинському районах. Виробництво молока збільшилося у сільгосппідприємств 7 районів області, а найбільше у Шосткинському – майже на чверть. Середній надій молока від однієї корови становив 2645 кг, що на 59 кг більше, ніж торік.

Чисельність поголів’я худоби та птиці на 1 липня 2017р. в усіх категоріях господарств становила 160,3 тис.голів великої рогатої худоби (у т.ч. корів – 82,4 тис.голів), свиней – 117,8 тис.голів, овець та кіз – 48,2 тис.голів, птиці – 7019,3 тис.голів.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *