Свято радості й надії

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей – прекрасне свято радості та надії. День захисту дітей – це не тільки веселе свято для самих дітей, це і нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, щоб всі діти росли щасливими, навчалися, займалися улюбленою справою і у майбутньому стали хорошими громадянами своєї країни.

У бібліотечних закладах міста до цього дня приурочуються: виставки  літератури, огляди періодики, бесіди, літературні ранки, години розваг, розважальні програми, вікторини та ін.

У приміщенні Кобижчанського клубу працівники бібліотеки №1 для малюків студії естетичного виховання «Джерельце» провели  літературно-музичну програму «Свято сподівань і надій». Діти привітали присутніх віршиками, затанцювали веселий танок «Веселка», разом зі своїми рідними взяли активну участь у ігровій програмі. Веселі пісні у виконанні учасників дитячого ансамблю «Феєрія» (керівник Олена Червяк) дуже сподобалися глядачам, і в нагороду солісти отримали бурхливі оплески. З нагоди свята всі діти отримали подарунки і пригостилися солодощами за смачним чаюванням.

На дитячому майданчику в сквері Павла Полуботка працівники бібліотеки №1 провели щорічну вуличну акцію «Міняю кульку на віршик». Діти ставали в чергу , щоб розповісти  віршики, і отримати за це яскраві кульки. Під час акції малюки мали змогу почитати цікаві та яскраві дитячі книжечки.

Для учнів початкових класів ЗОШ№3 цікаво та змістовно пройшла розважальна програма «Королева Книга запрошує…». Розпочала зустріч бібліотекар Валентина Гримайло бесідою про правила безпеки життєдіяльності під час літніх канікул. Діти завзято відповідали на запитання про те, як потрібно вести себе під час відпочинку в лісі, на дорозі, на річці.

Потім, учні взяли активну участь в іграх, грали в «Поле чудес», дивилися у мультзалі пригоди Фіксиків. Закінчився захід веселою дискотекою у приміщенні Кобижчанського клубу.

Працівниками бібліотеки №2 для дітей молодшого шкільного віку був проведений конкурс-змагання маленьких казколюбів «Стежинами улюблених казок». В читальному залі бібліотеки для юних користувачів оформлено книжкову виставку – квест «Як пройти у казку?».

В бібліотеці №3 до Міжнародного дня захисту дітей для юних жителів села Куданівка було проведено вікторину «Казковий феєрверк». Діти  відповідали на запитання бібліотекаря по казкам, відгадували казки по ілюстраціям, ділилися враженнями про прочитану літературу.

Матеріали надано Лебединською міською бібліотекою.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *