Стан пожежної безпеки на території міста та забезпечення ефективного функціонування системи водопостачання

Під час чергової апаратної наради, проведеної міським головою Олександром Бакликовим, присутнім до відома була доведена інформація про стан пожежної безпеки на території міста Лебедин. Як доповів начальник караулу ДПРЧ-18 УДСНС у Сумській обл. Іван Коваленко, за поточний період 2017 року на території міста мали місце надзвичайні події техногенного і соціального характеру. При цьому 2 особи загинули, 1 особа отримала опіки при пожежі. Отримали обмороження різних частин тіла – 2 особи.

За звітний період особовим складом підрозділу здійснено 64 виїзди. Із загальної кількості виїздів: на пожежі – 19, з них по місту – 10; на пожежно-тактичні заняття та навчання – 29; хибні спрацювання автоматичної пожежної сигналізації – 2; ДТП – 2; чергування при проведенні громадських заходів – 3; допомога службам міста – 29.

10 пожеж, які  мали місце на території міської ради завдали збитків на суму  968 846 грн. Вогнем знищено і пошкоджено 14 будівель та споруд, 1 одиниця техніки. Всі пожежі були ліквідовані у найкоротші терміни. При гасінні 5 пожеж було використано апарати на стиснутому повітрі, загальний час роботи пожежних в апаратах склав 47 хвилин. У 2 випадках до ліквідації пожеж залучали сили та засоби державного підприємства «Лебединське лісове господарство».

Особовим  складом  підрозділу  протягом року  планувались  і  своєчасно проводились теоретичні заняття та практичне відпрацювання нормативів. Внаслідок вчасного прибуття за місцем виклику, пожежним підрозділом було врятовано 2 особи, 7 будівель та споруд, матеріальних цінностей на загальну суму 785 000 грн.

За поточний період 2017 року зареєстровано 1 випадок виявлення застарілих боєприпасів, при цьому – 1 ручну гранату. Боєприпас відносять до періоду Другої світової війни, його було знешкоджено за заявкою ДПРЧ-18 піротехнічною групою Міжрегіонального центру швидкого реагування м. Ромни.

Протягом звітного періоду від обмороження нижніх кінцівок потерпіли 2 особи, причиною тому було тривале перебування у стані сильного алкогольного сп’яніння на відкритій місцевості.

За звітній період у друкованих ЗМІ міста – газетах «Життя Лебединщини» та  «Будьмо разом» було розміщено 12 матеріалів стосовно профілактики надзвичайних подій, у ефірі радіомовлення передано 10 бесід. Прочитано лекцій і проведено бесід в трудових колективах та загальноосвітніх навчальних закладах – 24, виготовлено 5 есклистівок загальним тиражем 2000 примірників. Проведено 1 рейд по перевірці осель малозабезпечених, одиноко проживаючих громадян, 1 по місцях зимової риболовлі, 1 попередження пожеж в лісових масивах.

За поточний період 2017 року проведено відпрацювання оперативної документації та відкореговано 5 планів, 12 карток пожежогасіння на об’єкти підвищеної небезпеки та з масовим перебуванням людей. З особовим складом чергових караулів було проведено 8 нічних планових та перевірочних пожежно-тактичних занять, 5 денних пожежно-тактичних занять та 2 тактико-спеціальних навчання.

Також Іван Коваленко звернув увагу керівників об’єктів з масовим перебуванням людей на необхідності перевірити стан електрогосподарства, зовнішнього та внутрішнього протипожежного водопостачання, забезпечення об’єктів первинними засобами пожежогасіння, проведення інструктажів з працюючим персоналом. Були озвучені пропозиції провести перевірку підвальних та горищних приміщень на предмет захаращення з подальшим його усуненням, а також розробити, відкоригувати документацію, а саме плани-схеми, які б відповідали дійсності по забудові та переобладнанню підвальних та горищних приміщень.

Окрім цього, під час апаратної наради міським головою Олександром Бакликовим піднімалося питання забезечення ефективного функціонування системи водопостачання у місті. Директору КП “Водоканал” були поставлені завдання та терміни їх виконання, аби забезпечити лебединців безперебійним водопостачанням, а також забезпечити нормальний напір у водопровідній мережі.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *