Щаслива родина – міцна Україна

Щорічно у другу неділю травня як в Україні, так і ще у багатьох країнах світу відзначають День матері, а 15 травня – Міжнародний день сім’ї. Це одні з найбільш зворушливих і теплих свят весни. В бібліотечних закладах міста проводиться ряд різноманітних масових заходів, які уславлюють матір та родину.

«Рідна мати моя» – під такою назвою пройшов урок доброти для учнів 1 класу ЗОШ № 1, який підготували і провели працівники бібліотеки №1 до Дня матері. Бібліотекар абонементу для дітей та юнацтва Гримайло Валентина розповіла дітям про історію та традиції святкування Дня Матері в Україні та європейських країнах та презентувала тематичну виставку  «Величне і прекрасне слово Мати! Від неї все на світі! Навіть світ…», закликавши любити своїх матерів, шанувати, пильнувати їх нині, поки вони поряд з нами, щоб завтра не спізнитись, бо матері не вічні… На закінчення зустрічі діти власноруч виготовили привітальні листівки, які, з нагоди свята, подарували своїм мамам.


До Міжнародного дня сім’ї в читальній залі бібліотеки №1 для маленьких учасників клубу за інтересами «Джерельце» та їх рідних була проведена бесіда «Родина як зірка єдина» та урок творчості “Створіть Ваше сімейне древо”, який не залишив байдужим нікого з дітей і дорослих. Завзято включившись до створення власного сімейного дерева, вони  з радістю та завзятістю створювали свої яскраві дерева життя. Також бібліотекарі познайомили присутніх з літературою, яка присвячена тематиці заходів.

У бібліотеці №2 до Дня матері було проведено літературну подорож «Довіку матінку шануйте, свій найсвятіший оберіг». Бібліотекарі розповідали про різноманітні погляди на сімейні стосунки у різних країнах світу та в різні часи, знайомили з сімейними традиціями українського народу.

 Цікаво та змістовно для юних відвідувачів бібліотеки №3 пройшла бесіда-діалог «Я і моя сім’я: корисні поради». Діти активно брали  участь у запропонованому діалозі, ділилися сімейними традиціями, розповідали про відносини у родині.

Матеріл надано Лебединською міською бібліотекою.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *