Книгоманія – 2017

Щорічно чудової весняної пори в бібліотеках країни проходить Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Книгоманія». Конкурс дає можливість здобути перемогу не завдяки особливим  талантам і здібностям, а тільки завдяки систематичному читанню. Переможці  конкурсу потраплять на Фестиваль дитячого читання «Книгоманія» у Львові, де отримають звання «Найкращий читач України». А іще  матимуть можливість переконатися в тому, що вони не самотні в своїх уподобаннях, подискутувати про улюблені книжки, зустрітися з улюбленими авторами, познайомитися з історією та культурою Львова, пережити цікаві пригоди, отримати нагороди та нові враження.5 квітня у міській бібліотеці №1 пройшов ІІ етап міського відбору Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія – 2017».  В конкурсі  прийняли участь переможці І етапу у віковій  категорії  – учні 6-7 класів. Цьогорічне свято книги об’єднало 10 хлопчиків і дівчаток, закоханих у книгу, які виборювали звання “Найкращий читач міста – 2017”. А було це нелегко. Впродовж години кожен учасник відповідав на тестові завдання та запитання вікторини, спілкувався з членами журі.  Журі вразили смаки школярів, їх читацькі вподобання, знання творів сучасної української та зарубіжної літератури.

Доки журі вирішувало хто ж з конкурсантів найкращий,на деякий час бібліотека перетворилася на чарівну кімнату пригод та цікавих історій. Квестова програма, яку підготували працівники бібліотеки, заінтригувала не тільки дітей, а й дорослих. Подорожуючи лабіринтом маршруту в пошуках скарбу, учні виконували цікаві завдання казкових героїв: бабусі Казки, Снігової Королеви, Золотої Рибки, Пірата та Баби Яги. Діти були у захваті!

За результатами оцінювання переможцями ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія-2017» стали учні ЗОШ №3: Вікторія Гресь (6 клас) та Станіслав Орєхов (7 клас). Вони продовжать змагання у ІІІ (обласному ) етапі конкурсу, що відбудеться в Сумській обласній бібліотеці для дітей. Всі учасники конкурсу отримали дипломи і заохочуючі подарунки.

Участь у конкурсі сприяє особистісному розвитку дітей через заохочення їх до систематичного читання книг, підвищенню суспільного значення і ролі  бібліотеки та культурної компетентності юних читачів. У дітей формуються навички самостійної роботи з книгою, вони вчаться аналізувати прочитане і творчо інтерпретувати.

Матеріал надано Лебединською міською бібліотекою.

Поділитися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *